Cum arată acum frumoasa femeie acuzată de spionaj în favoarea României. Decizia de ultima oră a unui tribunal rus care a dărâmat-o psihic

Cum arată acum frumoasa femeie acuzată de spionaj în favoarea României. Decizia de ultima oră a unui tribunal rus care a dărâmat-o psihic
Publicat: 28/06/2018, 17:37
Actualizat: 02/10/2018, 16:37

Karina Țurcan respinge toate acuzațiile ce îi sunt aduse, a declarat avocatul ei, Dmitri Tsuprik, pentru agenția de știri Tass.

„Nu înțelege de ce este acuzată și nu are nicio informație despre ce (infracțiune) ar fi comis. Crede că acest caz are drept scop înlăturarea ei din funcție”, a declarat avocatul.

În luna iunie, la cererea procurorilor, Tribunalul din Lefortovo a aprobat măsura arestării preventive pe numele Karinei Țurcan. Ea ar urma să stea în arest până pe 13 august.

Tribunalul orașului Moscova a decis joi că arestarea Karinei Țurcan este legitimă, respingând contestația apărării.

Potrivit unor surse diplomatice, Țurcan a renunțat la cetățenia moldoveană și are pașaport românesc.

Karina Valerievna Țurcan, angajată a companiei Inter RAO, este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal, care se referă la spionaj, în sensul de trădare națională. În conformitate cu legislatia din Rusia, acuzația de spionaj se aplică numai străinilor, pe când în cazul cetățenilor ruși acuzația devine „trădare națională” sau „a statului”. Țurcan riscă până la 20 de ani în închisoare dacă este găsită vinovată.

Potrivit site-ului companiei, Țurcan este membră a consiliului de administrație al companiei Inter RAO din 2012, conducând pentru o perioada divizia geografică Moldova — Ucraina — România, potrivit platformei de știri Sputnik.

Ministerul Afacerilor Externe din România a solicitat oficial Ambasadei Federației Ruse la București detalii suplimentare și clarificări cu privire la informațiile vehiculate în mass-media rusă referitoare la cazul Karinei Țurcan, care a fost reținută la Moscova.