Despăbugire în premieră pentru familia unui bărbat mort din cauza vaccinului anti-COVID-19. Care este suma primită

Despăbugire în premieră pentru familia unui bărbat mort din cauza vaccinului anti-COVID-19. Care este suma primită
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22/06/2022, 22:28
Actualizat: 22/06/2022, 22:58

Premieră la mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei. Partenera unui cântăreț rock din Marea Britanie, care a murit anul trecut după s-a vaccinat cu serul de la Astra-Zeneca, a devenit prima persoană din Regatul Unit care a fost despăgubită după un deces survenit în urma unor complicații cauzate de vaccinul anti-COVID-19.

Logodnica lui Vikki, în vârstă de 38 de ani, a primit în urma unei înţelegeri judiciare valoarea maximă a despăgubirilor legale de 120.000 de lire sterline (139.400 de euro), dar consideră că această sumă nu este suficientă.

În plus, NHS Business Services Authority, administratorii din Newcastle însărcinaţi cu implementare acestei scheme de compensare, au virat suma abia pe 17 iunie 2022.

Femeia spune că a acumulat multe datorii după ce nu a mai putut să beneficieze de veniturile obţinute de Zion şi susține că despăgubirile ar fi trebuit să fie în jurul sumei de 180.000 de lire sterline (209.123 de euro), potrivit bbc.com.

De asemenea, ea susţine că a trebuit să aştepte prea mult timp înainte să primească acea sumă în virtutea unei legi din 1979, şi că despăgubirile ce i-au fost acordate nu au ţinut cont de rata inflaţiei din perioada care a trecut după adoptarea acestei reglementări.

Schema de plată oferă sume unice şi neimpozabile de până la 120.000 de lire sterline şi deşi o astfel de plată nu afectează dreptul unei persoane de a deschide un proces, ea poate avea totuşi anumite implicaţii asupra beneficiilor pe care reclamanţii le-ar obţine în instanţă.

De asemenea, Vikki Spitt cere Guvernului de la Londra să crească limita superioară a intervalului de despăgubiri pentru ca acestea să reflecte mai bine pierderea veniturilor pe care o persoană trecută de vârsta de 40 de ani ar fi putut să le obţină înainte de pensionare.

Plăţile pentru daunele provocate de vaccinuri sunt disponibile pentru orice persoană care a suferit anumite dizabilităţi ca rezultat al vaccinării, iar rudele pot de asemenea să solicite aceste despăgubiri în numele unei persoane care a murit după o vaccinare.

Zion, un cântăreț rock de 48 de ani, s-a îmbolnăvit la opt zile după ce a primit vaccinul şi a murit în mai 2021

Fostul logodnic al lui Vikki Spit, cântăreţul rock Zion (48 de ani), s-a îmbolnăvit la opt zile după ce primise vaccinul şi a murit în mai 2021. Certificatul lui de deces confirmă că rockerul a murit din cauza unor complicaţii apărute după vaccinare, scrie antena3.ro.

Vikki Spit a chemat ambulanţa pentru Zion atunci când logodnicul ei a început să acuze dureri de cap „îngrozitoare” pe 13 mai 2021. Zion a murit după mai multe zile la spitalul Royal Victoria din Newcastle.

Vikki Spit, care continuă să afirme că nu este o antivaccinistă, a spus că paramedicii au crezut că Zion suferea de o migrenă atunci când au fost chemaţi să se deplaseze la reşedinţa lor.

Rockerul britanic, care era totodată scriitor şi cineast, a suferit o criză după câteva zile şi „nu s-a mai trezit” după ce a fost operat.

Vikki mai spune că logodnicul ei era sănătos şi într-o bună formă fizică şi că el ar fi avut şanse mari de supravieţuire dacă ar fi primit mai devreme tratamentul adecvat.

Era donator de organe, iar ficatul şi rinichii lui au salvat alte trei vieţi.