Doi polițiști au fost înjunghiați chiar în centrul Londrei. Cine este presupusul autor

Doi polițiști au fost înjunghiați chiar în centrul Londrei. Cine este presupusul autor
Sursa: Poliția Metropolitană, în acțiune pe străzi, cu ocazia ceremoniilor dedicate reginei Elisabeta a II-a - caracter ilustrativ
Publicat: 16/09/2022, 11:03
Actualizat: 16/09/2022, 12:41

Doi poliţişti au fost înjunghiaţi, vineri dimineaţa devreme, în centrul Londrei, metropolă aflată în doliu și unde sunt organizanizate ceremonii de priveghi, după moartea reginei Elisabeta a II-a, a anunțat presa internațională.

Cei doi polițiști înjungiați au fost transportaţi la spital, a anunţat poliţia londoneză. Potrivit oamenilor legii, un bărbat care avea asupra sa un cuţit a fost arestat, transmite AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea că a agresat un agent de securitate în Leicester Square, a anunţat Poliţia Metropolitană într-un comunicat, fără a oferi detalii despre starea poliţiştilor.

„Cea mai mare operațiune de securitate din istoria Marii Britanii”

Vineri, 16 septembrie, în jurul orei 06:00, polițiștii au întâlnit un bărbat care avea un cuțit asupra lui, în zona Leicester Square.

Potrivit sursei citate, doi ofițeri au fost răniți prin înjunghiere  sunt în prezent tratați la spital. „Așteptăm noi actualizări cu privire la condițiile lor. Familiile lor au fost informate”, a anunțat poliția.

Bărbatul arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă și agresarea unui angajat al serviciilor de urgență a fost transportat la spital pentru îngrijiri unde se află în acest moment.

Incidentul nu este considerat unul de natură teroristă, a anunțat ulterior Poliția Metropolitană, într-un comunicat.

Cercetările privind circumstanțele în care s-a produs incidentul sunt în derulare.

Sicriul Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, care a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, din Scoția, a ajuns la Londra, unde mii de oameni au început să vină să își ia rămas bun de la cel mai longeviv suveran de pe tronul britanic.

Înmormântarea suveranei britanice va avea loc în data de 19 septembrie, la Londra. Mark Rowley, noul comandant al Serviciului de Poliție Metropolitană din Londra, a declarat recent că că organizarea evenimentului va fi cea mai mare operațiune de securitate din istoria Marii Britanii.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase