Donald Trump ia în calcul o nouă candidatură pentru Casa Albă, în 2024 – surse

Donald Trump ia în calcul o nouă candidatură pentru Casa Albă, în 2024 - surse
Donald Trump ia în calcul o nouă candidatură pentru Casa Albă, în 2024 - surse. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10/11/2020, 00:28

Președintele în funcție al Statelor Unite, Donald Trump, le-ar fi transmis consilierilor săi că analizează o eventuală candidatură în cadrul scrutinului prezidențial din 2024, afirmă surse politice de la Washington.

Doi oficiali din echipa actualului președinte american au declarat, sub protecția anonimatului, că Trump ia în calcul o nouă candidatură în 2024, potrivit MEDIAFAX.

Echipa de campanie a lui Trump și Casa Albă au refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu acest subiect.

Potrivit Constituției Statelor Unite, un președinte poate avea cel mult două mandate, care pot să fie sau nu consecutive.

Donald Trump continuă să nege că ar fi pierdut scrutinul prezidențial

Donald Trump încă nu recunoaște victoria contracandidatului său democrat, Joe Biden. Echipa lui Trump a contestat rezultatele din unele state decisive.

„Acesta este cel mai clar indiciu că Donald Trump înţelege că a pierdut scrutinul din 2020 în faţa lui Joe Biden, chiar dacă preşedintele continuă să insiste în mod fals că el este adevăratul câştigător, că au existat fraude electorale şi că echipa sa va lupta până la final în instanţele judiciare”, comentează site-ul Axios.com.

În 2017, când a fost învestit în funcția de președinte al Statelor Unite, Donald Trump a depus documente la Comisia Electorală Federală în perspectiva candidaturii în 2020.

Consilierii politicienilor republicani care ar putea să candideze în 2024 se tem de perspectiva unei noi candidaturi a lui Donald Trump în scrutinul intern pentru desemnarea candidatului Partidului Republican în viitorul scrutin prezidenţial. Donald Trump este foarte popular în rândul electoratului republican.

Joe Biden va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite, după calcularea voturilor obținute de candidatul democrat în statul Pennsylvania. Acest stat îi aduce lui Joe Biden scorul electoral necesar accederii în funcția de la Casa Albă.

După anunțul potrivit căruia Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale, Donald Trump nu și-a recunoscut înfrângerea, ci, din contră, a amenințat că se va adresa instanțelor din SUA acuzând că numărarea voturilor a fost fraudată.