Donald Trump, în război cu platformele de social media. Facebook și Twitter l-au blocat pe președintele Americii!

Donald Trump, în război cu platformele de social media. Facebook și Twitter l-au blocat pe președintele Americii!
Donald Trump, în război cu platformele de social media. Facebook și Twitter l-au blocat pe președintele Americii! / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/DonaldTrump/photos
Publicat: 06/08/2020, 09:18

Președintele Americii este în război pe față cu platformele de social-media. Facebook i-a eliminat o postare, iar Twitter a decis direct să-i închidă contul! Măsuri fără precedent, luate urmare a unor mesaje etichetate drept „fake news” pe care liderul de la Casa Albă le-a „rostogolit” pe Internet.

Prima dată a reacționat Facebook. Compania lui Mark Zuckerberg a eliminat de pe pagina preşedintelui american un videoclip ce încălca regulile reţelei privind dezinformarea legată de pandemia de Covid-19. În fragmentul video eliminat, preşedintele explica pentru televiziunea Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni „aproape complet”, prin vârsta lor, la Covid-19.

„Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze Covid-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american, care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste. Aleşii democraţi şi societatea civilă consideră că Facebook tolerează prea mult afirmaţiile mincinoase sau defăimătoare ale liderului de la Casa Albă.

Twitter i-a dat „ban” lui Trump!

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus. „Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la Covid-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al companiei californiene.

Postarea video a fost retrasă, dar Courtney Parella, o purtătoare de cuvânt din partea echipei de campanie a preşedintelui republican, a reacţionat, făcând următoarea declaraţie: „Preşedintele n-a făcut decât să enunţe un fapt – copiii sunt mai puţin susceptibili decât adulţii să contracteze coronavirusul. Iată încă o dată dovada că Silicon Valley este părtinitoare împotriva preşedintelui. Regulile sunt aplicate doar într-un singur sens. Reţelele sociale nu sunt arbitrii adevărului”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase