Donald Trump, încă o declarație controversată: Școlile trebuie să se redeschidă. Copiii sunt practic imuni la coronavirus

Donald Trump, încă o declarație controversată: Școlile trebuie să se redeschidă. Copiii sunt practic imuni la coronavirus
Regizorul care a anticipat victoria lui Donald Trump în 2016 crede că acesta va câștiga din nou:„Îmi pare rău că trebuie să prezint din nou realitatea”Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/08/2020, 16:38

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat miercuri că elevii din țara sa ar trebui să revină în școli, dat fiind faptul că, în general, copiii sunt „aproape” sau „practic imuni” în fața coronavirusului.

În pofida declarației liderului de la Casa Albă, CNN notează că, deși copiii au riscuri mai reduse de a contracta boala și de a face forme severe ale acesteia, ei tot pot să transmită noul tip de coronavirus în comunitate sau în rândul membrilor famiilor acestora.

„Dacă vorbim despre copii, copiii sunt aproape, și chiar aș spune că sunt în mod sigur, dar să spunem că sunt aproape imuni în fața acestei boli. Știu că este greu de crezut. Nu știu ce credeți dumneavoastră, dar au un sistem imunitar mult mai puternic decât al nostru, într-un fel sau altul. Și nu au nicio problemă. Pur și simplu nu au nicio problemă”, a spus Donald Trump miercuri.

Președintele american a mai spus că este conștient de faptul că va fi criticat de mass media pentru această declarație. Cu toate acestea, el a adăugat că „realitatea este că ei sunt practic imuni la această problemă”.

El a mai declarat că un singur minor a murit din cauza COVID-19 în statul New Jersey și a adăugat că acesta era, cel mai probabil, diabetic.

Cu toate acestea, CNN notează că doi copii sub cinci ani au decedat în New Jersey ca urmare a pandemiei.

Trump a mai declarat că profesorii în vârstă ar trebui să mai aștepte înainte să revină la școală.

Ce spun specialiștii?

Luna trecută, Trump a afirmat că cei mici nu se infectează și nu răspândesc coronavirusul cu ușurință și că este de acord ca nepoții săi să revină la școală.

Copiii pot transmite COVID-19 la fel de ușor ca adulții, potrivit cercetărilor publicate de Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și de revista Emerging Infectious Diseases.

Chirurgul american Jerome Adams a declarat la rândul său luna trecută că, deși riscul ca cei mici să aibă forme grave ale bolii, aceștia tot pot să transmită boala.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase