Donald Trump, la un pas să fie pus sub acuzare. Ce mutare pregătesc democrații din Camera Reprezentanților

Donald Trump, la un pas să fie pus sub acuzare. Ce mutare pregătesc democrații din Camera Reprezentanților
Donald Trump, la un pas să fie pus sub acuzare. Ce mutare pregătesc democrații din Camera Reprezentanților / Sursa FOTO: https://stand.ie
Publicat: 09/01/2021, 13:50

Vremuri grele pentru Donald Trump, care este la un pas de a fi pus sub acuzare pentru incidentele de la Washington! Politicienii democrați pregătesc o adevărată lovitură – luni, ei vor cere punerea sub acuzare a preşedintelui Americii, urmare a asaltului declanșat de susținătorii săi asupra Capitoliului!

Informația este confirmată de două surse apropiate Partidului Democrat. Donald Trump se află la mila congresmenilor din Camera Reprezentanților.

Donald Trump, sub pericolul invocării amendamentului 25

În întreaga istorie a Americii, niciun alt preşedinte nu a fost pus sub acuzare de două ori în timpul mandatului, astfel că demersul democraților poate marca o premieră.

Adversarii lui Trump i-au cerut vicepreşedintelui Mike Pence, dar și Executivului să invoce amendamentul 25 din Constituţia SUA, cel care prevede că un preşedinte poate fi dat jos dacă se află în imposibilitatea de a-şi îndeplini atribuţiile oficiale, din diferite motive. Deocamdată, Mike Pence s-a opus planului democraților.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a etichetat „dezechilibrat” pe Donald Trump, un cuvânt care lasă să se vadă multe dintre intențiile democraților. Astfel, spune Pelosi, Congresul Statelor Unite trebuie să facă tot posibilul pentru a proteja interesele cetățenilor americani, chiar dacă asta înseamnă să-l suspende pe Trump cu numai câteva zile rămase până la terminarea mandatului.

Într-un dialog cu simpatizanții săi, Donald Trump i-a încurajat pe aceștia să demonstreze în fața Capitoliului, iar îndemnul său a declanșat un adevărat asalt asupra simbolului Americii. Mulți oameni au pătruns cu forța în clădire, asta în timp ce parlamentarii au fost nevoiţi să se ascundă, temându-se de viața lor. În haosul creat, cinci persoane au decedat!