Donald Trump nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Ce a scris pe Twitter actualul lider de la Casa Albă

Donald Trump nu va participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden. Ce a scris pe Twitter actualul lider de la Casa Albă
Donald Trump (s) și Joe Biden (FOTO: Shutterstock)
Publicat: 08/01/2021, 20:38
Actualizat: 08/01/2021, 20:41

Preşedintele în funcţie al Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat vineri, printr-un mesaj pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joe Biden (Joseph Biden), dar precizează că va permite transferul ordonat al puterii.

Tuturor celor care au întrebat, nu voi merge la ceremonia de învestire a preşedintelui, pe 20 ianuarie”, este mesajul postat Donald Trump, pe Twitter.

Vicepreşedintele în funcţie, Mike Pence, ar urma să participa la ceremonie, dar până acum nu a luat nicio decizie.

Vicepreşedintele Pence şi a Doua Doamnă a SUA urmează să ia o decizie asupra participării”, a anunţat Devin Malley, un purtător de cuvânt, potrivit Mediafax, care citează Agenţia Associated Press.

Donald Trump a denunţat fraude electorale în scrutinul prezidenţial, dar – pe fondul criticilor privind violenţele asupra sediului Congresului – a dat asigurări că va permite transferul ordonat al puterii.

„O nouă Administraţie va fi instalată pe 20 ianuarie. Atenţia mea se concentrează de acum înainte pe asigurarea unei tranziţii facile a puterii, în mod ordonat şi fără dificultăţi. Este momentul vindecării şi reconcilierii”, a transmis Donald Trump.

Boris Johnson îl acuză pe Donald Trump că a instigat la atacarea Capitoliului: „A pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere”

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, a condamnat acțiunile lui Donald Trump de după pierderea alegerilor prezidențiale, dar și din noaptea de miercuri, când președintele american și-ar fi instigat susținătorii să atace clădirea Capitoliului în timp ce erau validate rezultatele scrutinului, relatează Digi 24, care citează BBC.

Consider că a fost complet greșit faptul că a încurajat oamenii să atace clădirea Capitoliului și faptul că a pus sub semnul întrebării rezultatul unor alegeri corecte și libere. Consider că lucrurile pe care președintele Trump le-a spus sunt complet greșite și condamn fără nicio rezervă încurajarea oamenilor să se comporte într-o manieră atât de dizgrațioasă”, a declarat Johnson care a salutat confirmarea lui Joe Biden și a concluzionat spunând că „democrația a învins”.

Scene șocante au avut loc, miercuri, în timpul validării în Congres a rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020, atunci când o mulțime furioasă de susținători ai lui Donald Trump a atacat clădirea Capitoliului și a forțat evacuarea legislatorilor din clădire.

Patru persoane au murit în urma haosului creat, însă procedura a fost finalizată, ulterior, iar Joe Biden a primit confirmarea finală, la două luni după câștigarea alegerilor.

Haosul care a zguduit America, analizat de un fost ministru de Externe: „Pandemia a oprit brutal o dezvoltare și a aruncat SUA într-o criză neașteptată” (EXCLUSIV)

Andrei Marga, fost ministru de Externe și fost ministru al Educației, explică într-un interviu pentru GÂNDUL.RO, evenimentele recente din SUA, după ce susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt Congresul SUA, în tentativa de a opri procedura de validare în funcția de președinte a democratului Joe Biden.

Fostul ministru spune că „pandemia a oprit brutal o dezvoltare și a aruncat SUA într-o criză neașteptată – o criză triplă: sanitară, economică și, tot mai mult, politică”.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?