DRAMĂ. A sfârșit într-o închisoare din mijlocul deșertului, deși i se făcuse o mare promisiune sportivă: „Fiica mea este moartă în viață!”

DRAMĂ. A sfârșit într-o închisoare din mijlocul deșertului, deși i se făcuse o mare promisiune sportivă: „Fiica mea este moartă în viață!”
A sfârșit într-o închisoare din mijlocul deșertului, deși i se făcuse o mare promisiune sportivă: „Fiica mea este moartă în viață!” / Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Una dintre sportivele din Spania care avea un viitor promițător trece printr-o situație îngrozitoare, fiind condamnată la 25 de ani de închisoare în Oman.

Fatima Ofkir Reyes, în vârstă de 21 de ani, trăiește clipe îngrozitoare în închisoare din mijlocul deșertului. Tânăra, originară din Catalina, era o sportivă cu un viitor de succes în softball, însă viața ei s-a schimbat radical, potrivit Antena 3 Deportes.

Cum a ajuns tânără în închisoarea din mijocul deșertului

În urmă cu trei ani, sportiva a fost prinsă în Oman având asupra ei șapte kilograme cu morfină. Ulterior, a primit o pedeapsă cruntă: 25 de ani de închisoare, pedeapsa fiind executată într-un penitenciar de femei din Muscat, capitala statului Oman.

„Fiica mea este moartă în viață. Nu îmi spune decât «Mamă, scoate-mă de aici!»”, a declarat recent mama ei, Rosario Reyes.

Viața din închisoare a sportivei care avea un viitor promițător: „Mamă, scoate-mă de aici!”

Tânăra se trezește la 5 dimineața și trebuie să se conformeze vieții musulmane, rugându-se de cinci ori pe zi și stând aproape în izolare ținând cont că este singura vorbitoare de spaniolă din întreaga închisoare.

Inițial, Fatima, originară din orășelul catalan L’Hospitalet, fusese condamnată la opt ani de închisoare, însă o înăsprire a legilor locale pentru posesie de droguri i-a majorat pedeapsa la 25 de ani.

Fosta sportivă poate vorbi cu familia ei de acasă doar de trei ori pe lună. Consulatul Spaniei ține legătura cu ea, numai că nu o poate aduce acasă, pentru că între cele două țări nu există tratat de extrădare.

„Nu spun să nu își facă pedeapsa. Dar vreau să o facă la ea în țară”, a mai spus mama  fostei sportivei.

Inchide