Facebook va permite utilizatorilor să spună dacă vor sau nu să-și DONEZE ORGANELE

Facebook va permite utilizatorilor să spună dacă vor sau nu să-și DONEZE ORGANELE
Publicat: 02/05/2012, 14:51
Actualizat: 02/05/2012, 14:51

Facebook a anunțat că va permite utilizatorilor săi să bifeze, pe rețeaua de socializare, dacă vor sau nu să-și doneze organele după moarte, scrie Digital Trends.

„Astăzi, 114.000 de oameni din SUA și milioane de alții din întreaga lume așteaptă un transplant de inimă, ficat sau rinichi, care le-ar putea salva viața. În fiecare zi, 18 dintre aceștia mor, pentru că nu sunt suficienți donatori. Experții medicali cred că lumea trebuie să afle mai multe despre donarea de organe, iar noi vom juca un rol în asta”, se arată în comunicatul Facebook.

Astfel, începând de marți, pe lângă locul de muncă, locul nașterii, facultatea absolvită sau starea civilă, utilizatorii de Facebook vor putea bifa dacă vor sau nu să devină donatori de organe. În plus, oamenii vor avea și posibilitatea să explice de ce vor să doneze organe.

Cu câteva ore înainte ca Facebook să anunțe noul status, Mark Zuckerberg declarase într-un interviu că rețeaua sa de socializare pregătește „o unealtă care va salva multe vieți”. Ulterior, fondatorul Facebook a declarat că ideea cu donatul de organe i-a venit în urma unei discuții cu prietena lui, care se pregătește să devină doctoriță.

În plus, la decizia lui Zuckerberg a contribuit și moartea timpurie a fondatorului Apple, Steve Jobs, din cauza unui cancer la pancreas.

Facebook are în prezent peste 900 de milioane de utilizatori, iar experții medicali consideră că, dacă toți aceștia vor fi conștienți de importanța donării de organe, ar putea fi salvate foarte multe vieți. „Aceasta ar putea fi o zi istorică, am putea elimina problema lipsei de donatori”, a declarat dr. Andrew Cameron, chirurg în Maryland.