GEST IMPRESIONANT | Ce a făcut Albania pentru Italia, decimată de coronavirus: „Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta”

Redactor:
Gandul
GEST IMPRESIONANT | Ce a făcut Albania pentru Italia, decimată de coronavirus: „Nu-i uita pe săraci. Vor fi singurii care te vor ajuta”
Sursă FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ

Italia este statul cel mai afectat de pandemia de coronavirus, în prezent, iar situația este extrem de gravă, însă mai multe țări și-au arătat sprijinul pentru italienii aflați într-o criză: Cuba, Rusia și China, dar și Albania. 

Albania a decis să ajute Italia şi a trimis un contingent de 30 de medici şi asistenţi pentru a ajuta sistemul de sănătate pus la pământ de numărul uriaş de îmbolnăviri.

Albania a trimis în Italia 30 de medici şi asistente

Gestul Albaniei i-a impresionat pe italieni, iar vorbele premierului Edi Rama au făcut-o o dată în plus.

„Nu am văzut niciodată pe nimeni să câştige un război în apărare. Trebuie să ataci. Acesta e un adversar dur, trebuie să fim ca Milanul lui Sachi. Toată lumea se apără, toată lumea atacă. Dacă nu joci ca o echipă, pierzi. Generaţia mea a trăit pe pielea ei perioadele întunecate ale dictaturii, dar şi duritatea mării când am părăsit blocul comunist şi am înotat spre America noastră: Italia”, a explicat premierul Albaniei, Edi Rama, pentru Gazzetta dello Sport.

„Nu-i uita pe săraci. Când va fi nevoie, vor fi singurii care te vor ajuta”

„Privind Italia rămasă singură a devenit din ce în ce mai jenant în fiecare zi. Membrii casei europene nu pot rămâne închişi fiecare în camera lui. (…) Nu mă aşteptam la o asemenea emoţie, dar este plăcută şi dă frisoane, ea derivă din suferinţa şi singurătatea italiană. O facem (n.r. ajutorul acordat Italiei) poate tocmai fiindcă suntem săraci. Am citit un comentariu al unui băiat din Sud: «Albania mi-a amintit de tata, care mi-a zis: nu-i uita pe săraci. Când va fi nevoie doar ei te vor ajuta»”, a mai spus Edi Rama pentru media italiană.

La momentul transmiterii acestei știri, în Italia au fost confirmate 105.792 de îmbolnăviri COVID-19 şi 12.428 decese.

Inchide