Iulia Navalnaia, MESAJ cutremurător la înmormântarea soțului: „Nu ştiu cum să trăiesc fără tine!”/ Văduva lui Navalnîi se află în EXIL

Iulia Navalnaia, MESAJ cutremurător la înmormântarea soțului: Nu ştiu cum să trăiesc fără tine!/ Văduva lui Navalnîi se află în EXIL
Iulia Navalnîia, despre Vladimir Putin: „Un mincinos, un hoț, un asasin!”
Publicat: 01/03/2024, 16:33
Actualizat: 01/03/2024, 16:38

Iulia Navalnaia – soţia opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflată în exil – a postat pe X, imediat după ce la Moscova sicriul lui a fost băgat în pământ, un mesaj emoţionat, în care îşi declară dragostea eternă şi promite că îi va continua activitatea disidentă.

Aflată acum în exil, nu se ştie exact unde, Iulia Navalnaia nu a putut participa, vineri, la înmormântarea soţului ei, pentru că risca să fie arestată.

Aleksei Navalnîi a fost condus pe ultimul drum de părinţii săi, dar şi de mii de oameni, care au ţinut să-şi arate solidaritatea, în ciuda riscurilor la care se expun din partea regimului lui Vladimir Putin.

„Lioşa, îţi mulţumesc pentru 26 de ani de fericire absolută”

„Da, chiar şi pentru ultimii trei ani de fericire. Pentru dragoste, pentru că m-ai susţinut mereu, pentru că m-ai făcut să râd chiar şi din închisoare, pentru că te-ai gândit mereu la mine. Nu ştiu cum să trăiesc fără tine, dar voi face tot ce pot pentru a te face acolo sus să te bucuri pentru mine şi să fii mândru de mine. Nu ştiu dacă voi reuşi sau nu, dar voi încerca.

Sunt sigură că ne vom întâlni într-o zi. Am atât de multe poveşti nespuse pentru tine şi am atât de multe cântece salvate pe telefon pentru tine, cântece prosteşti şi amuzante şi, în general, sincer, groaznice, dar sunt despre noi, şi am vrut atât de mult să te las să le asculţi. Şi am vrut atât de mult să te privesc cum le asculţi, cum râzi şi apoi să mă îmbrăţişezi. Te iubesc pentru totdeauna. Odihneşte-te în pace!” – a scris Iulia Navalnaia.

Iulia Navalnaia, CLIP VIDEO cu momentele importante din viața alături de Alexei Navalnîi

Acesta și-a însoţit mesajul de un clip video în care sunt mixate diverse momente din activitatea soţului ei şi mai ales momente în care se îmbrăţişează sau sunt împreună.

Iulia şi Aleksei Navalnîi s-au întâlnit în vara anului 1998, în timp ce se aflau în vacanţă în Turcia. El era avocat, ea lucra la bancă şi amândoi locuiau la Moscova. În 2000, ea şi Navalnîi s-au căsătorit. Daria, fiica lor, s-a născut în 2001 şi acum studiază la San Francisco. Fiul lor, Zahar, s-a născut în 2008.

Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei: M-am căsătorit cu un tânăr pe nume Aleksei”, a declarat Iulia la un moment dat.

La 16 februarie 2024, serviciul penitenciar rus a anunţat că soţul ei a murit în închisoarea din Iamalo-Neneţ, după ce a făcut o plimbare şi nu s-a simţit bine în acea dimineaţă, Navalnaia, care tocmai se afla la Conferinţa de Securitate de la München, a ţinut ulterior un discurs în care a declarat că nu este sigură că informaţiile sunt adevărate, dar a comentat că, dacă soţul ei a murit, Putin şi aliaţii săi „vor fi aduşi în faţa justiţiei”.

Săptămâna aceasta s-a adresat plenului Parlamentului European, unde a fost ovaţionată în picioare, şi l-a acuzat pe Vladimir Putin de asasinarea lui Aleksei. Cu câteva zile mai înainte, se întâlnise, împreună cu fiica sa, la San Francisco, cu preşedintele Joe Biden.

Otrăvit în august 2020 în timpul unui zbor dinspre Siberia către Moscova

Alexei Navalnîi, în vârstă de 47 de ani în momentul morții sale, a devenit cunoscut în întreaga lume după ce a fost otrăvit în august 2020 în timpul unui zbor dinspre Siberia către Moscova, pierzându-și cunoștința și intrând în comă la bordul avionului în care se afla. Acesta a fost ulterior transferat în Germania dintr-un spital din Tomsk, Rusia.

Spitalul din Rusia care l-a tratat inițial pe Navalnîi a comunicat că nu au existat urme de otravă în corpul său, însă apropiații săi au insistat că medicii ruși mint și au cerut insistent transferul său în Germania, care a avut loc sâmbătă.

Spitalul din Berlin care îl tratează pe opozantul rus Aleksei Navalnîi a confirmat că acesta a fost otrăvit cu o substanță care aparține „grupului de inhibitori de colinesterază.”

Otrăvirea cu noviciok a lui Navalnîi a venit după mai mulți ani în care autoritățile ruse au încercat să îl reducă la tăcere. În 2011, când în Rusia au izbucnit proteste pe scară largă împotriva lui Putin, Navalnîi a fost unul dintre primii lideri ai manifestațiilor pe care autoritățile ruse l-au arestat.

Doi ani mai târziu, el a candidat pentru Primăria Moscovei, obținând 27% din voturi în pofida faptului că presa rusă de stat a impus un „embargo informațional” la adresa sa.

Disidentul rus a fost arestat imediat după ce s-a întors acasă în Rusia

Înainte de otrăvirea sa în 2020, autoritățile ruse l-au condamnat în mai multe dosare, restrângându-i drepturile electorale. Navalnîi a respins mereu acuzațiile aduse, acuzând că sunt doar dosare instrumentate de Kremlin.

Una dintre aceste condamnări a stat la baza încarcerării sale, în momentul ianuarie 2021, atunci când a revenit în Rusia, după ce s-a recuperat în Germania după otrăvirea cu agentul neurotoxic noviciok. Autoritățile ruse l-au acuzat că în timpul convalescenței nu s-a prezentat la audierile obligatorii în fața comisiei de eliberare pe cauțiune și l-au arestat imediat.

Alexei Navalnîi, condamnat la 19 ani de închisoare

Văzut drept cel mai puternic critic al președintelui Vladimir Putin, Navalny ispășea o pedeapsă cu închisoarea pentru infracțiuni considerate pe scară largă motivate politic, notează BBC.

Acesta a fost mutat într-o colonie penitenciară, aflată la Cercul Polar, cunoscută sub numele de „Lupul Polar”, considerată una dintre cele mai dure închisori din Rusia. Majoritatea deţinuţilor de acolo sunt condamnaţi pentru infracţiuni grave.

Serviciul închisorii din districtul Yamalo-Nenets a declarat că în ziua decesului, Navalnîi „s-a simțit rău” după plimbare, pierzându-și „aproape imediat cunoștința”, se arată într-un comunicat.

Mesaj emoționant al lui Navalnîi pentru soția sa, cu două zile înainte să moară

Miercuri, 14 februarie, Alexei Navalnîi fusese trimis, din nou, la carceră, numărul de zile petrecute în izolare depășnd cifra de 300. Chiar în data de 14 februarie, Alexei Navalnîi a transmis un mesaj în mediul online. S-a adresat soției sale, Iulia Navalnaya, transmițând că sunt despărțiți de mii de kilometri și de „furtuni albastre”, dar o iubește din ce în ce mai mult.

„Iubito, totul e ca într-un cântec cu tine: între noi sunt orașe, luminile de decolare ale aerodromurilor, furtunile albastre de zăpadă și mii de kilometri. Dar simt că ești aproape în fiecare secundă și te iubesc din ce în ce mai mult”, a scris Alexei Navalnîi cu doar două zile înainte de moarte.

 

CITIȚI ȘI:

MARIUS TUCĂ SHOW | De ce curajul lui Navalnîi nu a fost suficient ca să-l răstoarne pe Putin. Dan Dungaciu: „Este teamă de revoluție în sistemul rus”

MARIUS TUCĂ SHOW | Cele trei SCENARII din jurul morții lui Navalnîi. Dan Dungaciu: „Rușii nu umblă cu mănuși, își pun complet la pământ dușmanul”

Echipa lui Navalnîi nu poate confirma sau infirma DECESUL acestuia, dar atribuie întreaga responsabilitate Moscovei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Nicoleta Luciu și Zsolt Cergo, la un pas de divorț?! Miliardarul a rupt tăcerea, în...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
BREAKING | Primele imagini cu Florin Piersic transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, cu...
Diagnosticat cu TUMORĂ pe creier! Actorul român, iubit de toată lumea, a fost operat de...
Soluţia disperată a patronului unui restaurant din Italia în criză de personal. "Ofer 300 de euro...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Un agent de securitate al lui Drake a fost împușcat la locuința rapperului. Ce se...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Satelitul care a orbitat Pământul NEDETECTAT timp de 25 de ani!
Cutremur în cazul Caracal. Gheorghe Dincă a cedat în închisoare. S-a terminat
Un celebru artist român s-a sinucis din dragoste. N-a putut trece peste despărțire
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia,...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Cristina Spătar a suferit într-un grav accident în timp ce mergea spre casă: ”Au venit...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Test de cultură generală. De ce sunt roșiile roșii?