LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas: Israelul a primit lista cu numele ostaticilor care vor fi eliberați/OMS, presiuni asupra lui Netanyahu

LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas: Israelul a primit lista cu numele ostaticilor care vor fi eliberați/OMS, presiuni asupra lui Netanyahu
LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas / Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 25/11/2023, 09:01
Actualizat: 25/11/2023, 16:25
16:23

Benjamin Netanyahu, un nou semnal de alarmă: ”Dacă Hamas și AXA RĂULUI a Iranului vor câștiga, întreaga lume civilizată va fi următoarea țintă”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu trage un nou semnal de alarmă și spune că, în acest moment, a fost trasă o „linie” între „forțele civilizației” și „forțele barbariei”. Întreaga lume civilizată este în pericol, mai avertizează acesta, dacă gruparea Hamas și „axa răului” a Iranului vor avea câștig de cauză.

Ororile pe care gruparea Hamas le-a comis în data de 7 octombrie amintesc că nu va putea fi construit un viitor mai bun decât dacă lumea civilizată este dispusă să lupte cu barbaria, afirmă Benjamin Netanyahu, chiar în timpul acordului de patru zile dintre Israel și gruparea Hamas.

Continuarea articolului AICI.

14:54

Iranul vrea ca grupările Hamas, Hezbollah, Houthis și Jihadul Islamic Palestinian să facă FRONT COMUN împotriva Israelului: ”A doua fază a războiului”

Analiștii militari sunt de părere că Iranul nu ar putea învinge Israelul într-un război conventional, dar liderii de la Teheran al pregăti un adevărat „creuzet terorist” în care să fie introduce grupări precum Hamas, Hezbollah, Houthis – oficial numiți Ansar Allah, rebelii din Yemen care vor separația față de Yemen,  sprijiniți de Iran și gruparea libaneză Hezbollah – și Jihadul Islamic Palestinian.

În astfel de condiții, „a doua fază a războiului” ar putea fi demarată după încheierea acordului de patru zile dintre gruparea Hamas și Israel.

Analiștii cred că o astfel de „mutare” ar pune Israelul în fața unei ecuații foarte greu de rezolvat, în vizor fiind și grupări teroriste din Siria și Irak.

Continuarea articolului AICI.

12:15

Hamas a EXECUTAT doi palestinieni acuzați de spionaj în favoarea Israelului: „Dacă așa îi tratează pe ai lor, ce șansă au evreii?”

Aripa militară a grupării islamiste Hamas a executat doi palestinieni acuzați că au colaborat cu Israelul, potrivit unui document publicat chiar de reprezentanții acesteia.

Cei doi palestinieni au fost executați în Tulkarem, Cisiordania, iar un al treilea palestinian a fost ucis în Jenin.

Scene terifiante au avut loc în Tulkarem, cadavrele celor doi palestinieni „pedepsiți” pentru spionaj în favoarea Israelului fiind spânzurate de un stâlp de electricitate, în fața unei mulțimi de oameni care imortaliza momentele tragice cu telefoanele mobile.

Continuarea articolului AICI.

Mossadul și Forțele de Apărare ale Israelului au primit a doua listă de ostatici israelieni care urmează să fie eliberați sâmbătă, 25 noiembrie 2023, de forțele Hamas, ca parte a armistițiului între cele două tabere.

Anunțul oficial a fost făcut de cancelaria premierului Netanyahu.

24 de ostatici, eliberați vineri

Oficialii de securitate analizează lista, se mai arată în declarația biroului lui Netanyahu. O sursă israeliană a declarat pentru CNN că există copii pe lista ostaticilor care ar trebui să fie eliberați sâmbătă.

Coordonatorul  pentru ostatici, generalul Gal Hirsch, a transmis informațiile familiilor ostaticilor.

Lista nu va fi făcută publică până când ostaticii nu vor fi în siguranță în mâinile israelienilor, insistă Tel Avivul.

Vineri, în prima zi a armistițiului, 24 de ostatici au fost eliberați din Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, tot ca parte a înțelegerii cu Hamas, Serviciul penitenciar israelian a primit o listă cu 39 de deținuți palestinieni care vor fi eliberați.

Aceasta este prima zi din cele patru în care se așteaptă ca astfel de schimburi să aibă loc, fiind posibile zile suplimentare de încetare a focului dacă Hamas acceptă să elibereze mai mulți ostatici.

Potrivit presei evreiești, serviciul penitenciar a început procesarea celor 39 de deținuți minori și femei. Aceștia vor fi mutați la închisoarea Ofer din Cisiordania cu puțin timp înainte de prânz, înainte de a fi eliberați în Cisiordania sau în Ierusalimul de Est, potrivit The Israel Times.

Ce mesaje au transmis Franța și Germania

Preşedintele Emmanuel Macron a salutat eliberarea primilor ostatici de către Hamas, asigurând familiile francezilor reţinuţi despre „hotărârea” sa de a obţine eliberarea lor.

Totuși, niciun francez nu se află în primul grup eliberat.

Salut eliberarea unui prim grup de ostatici (…) Gânduri speciale pentru ostaticii francezi şi familiile lor. Ei pot conta pe hotărârea noastră. Rămânem mobilizaţi alături de mediatori pentru a obţine eliberarea tuturor”, a scris preşedintele Franţei pe platforma socială X.

Un total de 24 de ostatici – 13 israelieni, 10 thailandezi şi un filipinez – au fost predaţi vineri, 24 noiembrie, Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) la Gaza de către Hamas, a anunţat Qatarul, principal mediator în conflict.

Și șefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a salutat pașii făcuți de cele două tabere. În grupul de prizonieri eliberați sunt și patru germano-israelieni.

Guvernul german este extrem de recunoscător tuturor celor care au contribuit la această eliberare, în special Qatarului, Egiptului şi Crucii Roşii”, a spus ea într-un comunicat, considerând „esenţial acum ca toţi să respecte acordurile încheiate şi ca alţi ostatici să fie eliberaţi in zilele următoare”.

OMS, îngrijorată de soarta directorului spitalului Al Shifa

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că nu are informaţii despre soarta directorului spitalului Al Shifa din oraşul Gaza, arestat săptămâna aceasta de Israel.

OMS a cerut ca drepturile lui să fie „pe deplin respectate”.

Într-un comunicat, OMS a indicat că directorul celui mai mare spital din Fâşia Gaza a fost arestat pe 22 noiembrie, împreună cu alţi cinci lucrători sanitari, în timp ce participau la o misiune ONU pentru a evacua pacienţi.

„Trei membri ai personalului medical al Societăţii Semilunii Roşii Palestiniene şi trei membri ai Ministerului Sănătăţii au fost arestaţi. Se pare că doi dintre cei şase lucrători sanitari reţinuţi au fost eliberaţi, dar nu avem informaţii despre situaţia celorlalţi patru membri ai personalului medical, printre care directorul spitalului Al Shifa”, notează OMS într-un comunicat.

Organizația Mondială a Sănătății cere ca „drepturile lor legale şi umane să le fie pe deplin respectate în timpul detenţiei”.

Potrivit Israelului, Al Shifa a fost principalul centru de comandă pentru operaţiunile Hamas în Fâşia Gaza, lucru negat de mişcarea islamistă palestiniană. De zile întregi, trupele israeliene asediază spitalul.

Ofensiva israeliană a făcut aproape 15.000 de morţi în Fâşia Gaza, printre care 6.150 de copii, potrivit guvernului palestinian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Panică totală pentru cei care stau în APARTAMENTE. Adevărul s-a aflat abia astăzi, 4 MAI:...
Ca în filmele cu ... polițiști. Doi agenți de la Poliția Locală Constanța, de râsul...
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Beatrix Potter, creatoarea celui mai iubit iepure din lume. „Slavă Domnului că nu am fost...