Locul în care va locui Kamala Harris. Istoria fascinantă a Observatorului Naval, reședința vicepreședinților SUA (VIDEO)

Locul în care va locui Kamala Harris. Istoria fascinantă a Observatorului Naval, reședința vicepreședinților SUA (VIDEO)
Locul în care va locui Kamala Harris. Istoria fascinantă a Observatorului Naval, reședința vicepreședinților SUA Sursă foto: Profimedia.ro
Publicat: 30/01/2021, 12:11
Actualizat: 30/01/2021, 12:16

Cu toții știm unde locuiesc președinții Statelor Unite, și anume, la Casa Albă. Însă este mai puțin cunoscut faptul că vicepreședinții SUA au reședința la Number One Observatory Circle. Din anul 1977, fiecare vicepreședinte, începând cu Walter Mondale, a avut reședința în această casă victoriană în stil Queen Anne, construită în 1893 pe terenul Observatorului Naval SUA din Washington, DC, scrie New York Times.

Când a devenit casa reședința oficială a vicepreședinților SUA

Inițial, casa a fost reședința șefului marinei SUA, însă, în 1966, după asasinarea președintelui John F. Kennedy din 1963, Congresul a adoptat o lege care stabilea „o reședință oficială pentru vicepreședintele Statelor Unite în districtul Columbia”. Înainte de această autorizație, vicepreședinții achiziționau fie o casă din Washington, DC, fie stăteau la hotelurile din apropiere.

Casa în stil Queen Anne de 9.000 de metri pătrați, include  o bibliotecă, bucătărie la subsol și mai multe dormitoare. Locuința a fost proiectată de arhitectul din Washington Leon E. Dessez și construită în 1893. Începând cu anii 1920 și pentru următoarele cinci decenii, casa a fost locuită de șefii operațiunilor navale și familiile lor. Exteriorul casei a fost lăsat nevopsit până în 1960, când cărămizile sale din teracotă au devenit de culoarea albă, așa cum sunt și în zilele noastre.

Walter Mondale, primul vicepreședinte care a locuit la Observatory Circle

Cu toate că reședința a fost pusă la dispoziția vicepreședintelui în 1974, au trecut mai bine de trei ani înainte ca un vicepreședinte să locuiască acolo. Vicepreședintele Gerald Ford a devenit președinte înainte de a folosi reședința, după demisia președintelui Richard Nixon, iar primul vicepreședinte care a folosit casa, însă doar ca spațiu de divertisment a fost Nelson Rockefeller. Motivul, Rockefeller avea o locuință în apropiere. Walter Mondale devine primul vicepreședinte care a locuit în casa victoriană, începând din 1977 până în 1981, când și-a încheiat mandatul.

Reședința este reamenajată la patru sau opt ani, în funcție de durata mandatului, iar fiecare vicepreședinte împreună cu familia sa contribuie la designul interior al casei.

În anul 1991, fostul vicepreședinte Dan Quayle a instalat o piscină, împreună cu o cadă cu hidromasaj și un spațiu pentru biliard. Inclusiv actualul președinte al Statelor Unite  a locuit în reședința respectivă în perioada mandatului lui Barak Obama. În ultimii patru ani, vicepreședintele Mike Pence și soția sa, Karen, au găzduit multe petreceri private cu donatori și directori corporativi.

În total șapte vicepreședinți au locuit la Number One Observatory Circle: Walter Mondale, George HW Bush, Dan Quayle, Al Gore, Dick Cheney, Joe Biden și Mike Pence.

Kamala Harris va locui la Number One Observatory Circle

Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte din istoria Statelor Unite, va locui la Observatorul Naval împreună cu soțul său, Doug Emhoff.

„Aceste alegeri sunt mai mult decât despre Joe Biden sau despre mine. Sunt despre sufletul Americii și despre voința noastră de a lupta pentru el. Ne așteaptă multă muncă. Hai să începem!” – sunt primele cuvinte ale vicepreședintelui ales al Statelor Unite, după ce proiecțiile media au arătat sâmbătă, la cinci zile după alegeri, că Joe Biden este câștigătorul cursei pentru Casa Albă”, spunea Harris.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Programul „Străzi deschise” weekendul 27 și 28 aprilie: Ce facem pe Calea Victoriei?