Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru noii lideri de la Casa Albă. Ce le-a transmis președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris

Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru noii lideri de la Casa Albă. Ce le-a transmis președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris
Președintele României, Klaus Iohannis (FOTO: presidency.ro)
Publicat: 20/01/2021, 20:30
Actualizat: 20/01/2021, 20:39

Joseph Biden a depus, miercuri, jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, împreună cu vicepreşedintele Kamala Harris. Cu această ocazie, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, pe Twitter, un mesaj de felicitare pentru cei doi noi lideri de la Casa Albă.

Felicitări președintelui Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris. Sunt convins că împreună vom continua să dezvoltăm și să aprofundăm Parteneriatul Strategic în folosul popoarelor noastre și să lucrăm în adevăratul spirit al valorilor transatlantice”, a scris Iohannis.

Joe Biden, noul președinte al Statelor Unite, a depus jurământul: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat”

Joe  Biden, în vârstă de 78 de ani, a depus jurământul în calitate de al 46-lea președinte al Statelor Unite, miercuri seara. După asediul Capitoliului, de la începutul acestei luni, la evenimentul de azi a existat un nivel extraordinar de securitate pentru ceremonia de inaugurare.

Joe Biden, după ce a depus jurământul: Avem „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat”

Iată mesajul meu către cei de dincolo de granițele noastre. America a fost testată și am ieșit mai puternici pentru asta. Ne vom repara alianțele și ne vom angaja din nou cu lumea”, a declarat acesta, promițând o schimbare față de politicile izolaționiste ale predecesorul său.

Președintele Joe Biden a făcut referire la situația actuală a Americii în timpul discursului său inaugural, menționând că țara are „multe de reparat, multe de restaurat, multe de vindecat, multe de construit și multe de câștigat”.

CTP, despre refuzul lui Donald Trump de a participa la învestirea lui Joe Biden: „Un nou îndemn la violență și încă o lovitură dată democrației”

Cristian Tudor Popescu (CTP) a comentat miercuri, la Digi 24, refuzul lui Donald Trump de a participa la învestirea lui Biden. Gazetarul a spus că fostul președinte Donald Trump pleacă de la Casa Albă ca un „inglorious bastard”, un ticălos neglorios, făcând referire la titlul unui film celebru.

Mai mult, în opinia sa, faptul că a refuzat să fie de față la transferul de putere către succesorul său, Joe Biden, este un îndemn la violență și încă o lovitură dată democrației. Gazetarul spune că Donald Trump nu va dispărea din politica americană.

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult