Lovitură pentru Trump! Facebook și YouTube au retras mesajul video al președintelui SUA / Twitter i-a blocat contul!

Lovitură pentru Trump! Facebook și YouTube au retras mesajul video al președintelui SUA / Twitter i-a blocat contul!
Lovitură pentru Trump! Facebook și YouTube au retras mesajul video al președintelui SUA / Twitter i-a blocat contul!
Publicat: 07/01/2021, 07:04

Twitter a anunțat că a blocat contul lui Donald Trump pentru următoarele 12 ore, iar Facebook și YouTube au retras mesajul video în care liderul statului american în exercițiu declara, din nou, nefondat, că alegerile din SUA au fost fraudate și le-a cerut protestatarilor să meargă la casele lor.

„Ca urmare a situației violente fără precedent și în curs din Washington, DC, am solicitat eliminarea a trei tweets @realDonaldTrump care au fost postate mai devreme pentru încălcări repetate și severe ale politicii noastre de integritate civică”, a anunțat Twitter, citat de BBC.

Dacă Trump nu șterge cele trei mesaje, contul său va fi blocat în continuare.

Contul lui Trump ar putea fi șters permanent

Twitter a avertizat că Trump ar urma să rămână „PERMANENT” fără contul @realDonaldTrump, dacă mai încalcă prevederile de integritate.

Platformele de comunicare online au restras mesajul video al lui Trump în care acesta spunea, din nou, că alegerile au fost fraudate de Joe Biden.

Reprezentanții Facebook au considerat că înregistrarea lui Trump pune mai degrabă paie pe foc în criza deja existentă. Guy Rosen, vicepreședintele Facebook responsabil cu integritatea, a vorbit chiar despre o măsură de urgență în cazul președintelui SUA.

În cazul YouTube, lucrurile au fost mai simple, deoarece oficialii platformei video au considerat că video-ul lui Trump încalcă politica de contracarare a materialelor care susțin (nefondat) că „fraude sau erori masive electorale au schimbat cursul alegerilor din noiembrie 2020 din Statele Unite ale Americii”.

Cine este protestatarul cu coarne, susținător al QAnon, care și-a făcut poză la prezidiul Senatului SUA

Printre susținătorii lui Donald Trump, care au luat cu asalt, miercuri, Congresul SUA, s-a aflat și Jake Angeli, un extremist de dreapta din Arizona, mare adept al teoriei conspirației QAnon.

Acesta s-a comportat ca un veritabil „lider de trib” și a pătruns în Capitoliu, reușind să devină imaginea puciului trumpist care a marcat pentru totdeauna istoria SUA la Washington.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult