Marea Britanie a evitat dezastrul în ultima clipă. Cum se putea întâmpla la Londra ceva la fel de grav ca la Paris

Marea Britanie a evitat dezastrul în ultima clipă. Cum se putea întâmpla la Londra ceva la fel de grav ca la Paris
Publicat: 16/11/2015, 14:38

„Serviciilor noastre de securitate și informații au oprit aproximativ șapte atacuri în ultimele șase luni, planuri de atacuri la o scară mai mică (decât cele de la Paris)”, a declarat Cameron pentru postul de radio BBC.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care consolidăm serviciile de securitate și informații, odată cu acest anunț, astăzi (luni), deoarece aceasta este – așa cum am numit-o anterior – lupta generației noastre”, a spus el.

Cameron a îndemnat publicul britanic „să-și continue viața” și să dea dovadă de „hotărâre” în urma atacurilor de vineri de la Paris, soldate cu cel puțin 132 de morți.

Premierul britanic a promis în stațiunea turcă Belek, în cadrul Summitului G20, fonduri în vederea recrutării – în următorii cinci ani – a 1.900 de persoane care să lucreze pentru serviciile de informații și o creștere a fondurilor alocate securității aviației.

Marea Britanie a anunțat un moment de reculegere, luni, în semn de solidaritate cu Franța, în urma atacurilor.

Poliția cooperează „foarte strâns cu forțele de ordine din Franța și Belgia în vederea identificării tuturor celor implicați” în atacurile de la Paris, anunța duminică Theresa May, ministrul britanic de Interne.

Guvernul britanic își analizează planurile de răspuns de urgență în fața unor asemenea atacuri teroriste coordonate, „pentru a vedea dacă este necesar să învățăm ceva din ceea ce s-a întâmplat la Paris, cu scopul de a ne dezvolta capabilitatea suplimentar”, declara ministrul britanic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase