Marea Britanie, îngrijorată de apariția unui al doilea val al pandemiei în Europa. Autoritățile iau în considerare introducerea de noi restricții

Redactor:
Daniel Matei
Marea Britanie, îngrijorată de apariția unui al doilea val al pandemiei în Europa. Autoritățile iau în considerare introducerea de noi restricții
Marea Britanie, îngrijorată de apariția unui al doilea val al pandemiei în Europa. Autoritățile iau în considerare introducerea de noi restricții. Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile britanice sunt îngrijorate de un al doilea val de infecții cu coronavirus în Europa și nu vor ezita să reintroducă anumite restricții, chiar în următoarele zile, a declarat joi Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock.

Marea Britanie a impus săptămâna trecută o perioadă de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Spania, o decizie care a afectat puternic sectorul turistic, informează Reuters.

Hancock nu a numit țările europene pentru care s-ar putea impune carantina la sosire în Marea Britanie, dar a menționat Franța ca exemplu de țară în care numărul de noi infectări a crescut.

„Sunt îngrijorat de apariția unui al doilea val. Cred că puteți vedea că un al doilea val începe să se prefigureze în Europa și trebuie să facem tot ce putem pentru a-l împiedica să ajungă în țara noastră. Suntem îngrijorați în legătură cu acest val. Și nu este vorba doar de Spania, există și alte țări în care numărul de cazuri este în creștere. Suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a menține această țară în siguranță”, a spus Hancock în timpul unui interviu acordat Sky News.

Hancock: Am putea introduce noi restricții

Întrebat dacă cetățenii britanici ar trebui să se pregătească în următoarele zile pentru măsuri similare celei de a impune carantina pentru persoanele care sosesc din Spania, ministrul a răspuns afirmativ.

„Numărul de cazuri a crescut brusc în unele țări din Europa. Franța are acum mai multe cazuri zilnice decât noi, iar în Spania am văzut că cifrele au crescut, motiv pentru care a trebuit să luăm măsuri rapide, ceea ce am și făcut”, a spus oficialul.

Franța a raportat miercuri aproape 1.400 de cazuri noi, cea mai mare creștere zilnică din ultima lună.

Hancock a mai adăugat că autoritățile britanice caută modalități de a scurta perioada de carantină pentru persoanele care se întorc din Spania, dar o astfel de decizie nu va intra neapărat în vigoare dacă situația nu o va permite.

El a mai spus că în Marea Britanie numărul cazurilor a încetat să scadă și a rămas relativ constant, ca urmare a ridicării treptate a restricțiilor. El a îndemnat oamenii să respecte în continuare recomandările privind distanțarea fizică.

Recent, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a avertizat și el cu privire la apariția unui al doilea val de COVID-19 în Europa.

Inchide