Meghan Markle, ducesa de Sussex, vrea despăgubiri de 1,5 milioane de lire de la tabloidul Mail on Sunday!

Meghan Markle, ducesa de Sussex, vrea despăgubiri de 1,5 milioane de lire de la tabloidul Mail on Sunday!
Meghan Markle, ducesa de Sussex, vrea despăgubiri de 1,5 milioane de lire de la tabloidul Mail on Sunday! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 02/03/2021, 18:44

Se ascut săbiile între VIP-uri și jurnaliști. Ducesa de Sussex, Meghan Markle, a anunțat că solicită despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată după ce a câştigat procesul intentat tabloidului Mail on Sunday!

Soția prințului Harry i-a acuzat pe jurnaliști de încălcarea vieţii private, după ce au publicat fragmente dintr-o scrisoare adresată tatălui ei.

Pretențiile ducesei de Sussex: bani și scuze publice!

În februarie, un judecător de la Curtea Supremă din Londra a decis că tabloidul Mail on Sunday a încălcat dreptul la viaţă privată şi drepturile de autor atunci când a publicat fragmente dintr-o scrisoare de cinci pagini pe care Meghan i-a trimis-o tatălui ei, cu care a avut o dispută chiar înainte de nunta cu prinţul Harry. Judecătorul Mark Warby s-a pronunţat în favoarea actriței americane fără să mai continue procesul, considerând că acele articole reprezentau o încălcare clară a dreptului la viaţă privată, în timp ce editorii tabloidului au spus că ducesa de Sussex dorea ca scrisoarea ei să fie făcută publică şi acel document a făcut parte dintr-o strategie de comunicare în mass-media.

În urma unei audieri organizate marţi, 2 martie, pentru a stabili daunele şi alte aspecte rămase în pronunţare, avocaţii lui Meghan Markle au cerut despăgubiri de 1,5 milioane de lire sterline reprezentând cheltuieli de judecată şi vor ca jumătate din această sumă să fie achitată în 14 zile. Totodată, avocaţii au solicitat ca editorii să predea toate copiile acelei scrisori aflate în posesia lor şi au cerut ca judecătorul să impună tabloidului să publice o declaraţie pe prima pagină prin care să informeze cititorii că Meghan Markle a câştigat acel proces, alături de o notificare similară publicată pe prima pagină a site-ului MailOnline. „Nu mai târziu de următoarele şase luni!”.

Meghan Markle (39 de ani) şi soţul ei, prinţul Harry (36 de ani) sunt o prezență constantă pe primele pagini ale ziarelor din Marea Britanie, mai ales de când au anunţat că aşteaptă venirea pe lume a celui de-al doilea copil. Această veste a venit după cea a despărţirii lor finale de Casa regală britanică, prin mutarea definitivă în California, în 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase