Ministrul de finanțe german: Grecia poate rămâne în zona euro chiar și cu un vot negativ la referendum

Publicat: 01/07/2015, 14:05

Schaeuble a mai spus că Banca Centrală Europeană va face tot ceea ce este necesar pentru a proteja euro, dacă grecii vor vota împotriva planului de austeritate propus de creditorii internaționali (Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Centrală Europeană) la referendumul din 5 iulie, potrivit celor trei persoane, care au făcut declarații sub rezerva anonimatului, menționând caracterul privat al discuțiilor.

Atitudinea Germaniei sugerează că factorii de decizie de la Berlin se pregătesc pentru un vot negativ al grecilor la referendumul de duminică, notează Bloomberg.

‘Scopul nostru rămâne menținerea Greciei în zona euro, indiferent de rezultatul de la referendum. Depinde de Grecia să decidă dacă dorește sau nu să rămână în zona euro’, a declarat telefonic Antje Tillmann, parlamentar din partea Uniunii Creștin-Democrate, a cancelarului Angela Merkel.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Finanțe german a refuzat să comenteze pe această temă, invocând caracterul privat al reuniunii de marți, scrie Agerpres.