ONU îndeamnă SUA să reia lupta împotriva încălzirii globale

ONU îndeamnă SUA să reia lupta împotriva încălzirii globale
ONU îndeamnă SUA să reia lupta împotriva încălzirii globale / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 21/01/2021, 09:24

Organizația Națiunilor Unite salută învestirea lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a cerut noului lider de la Casa Albă să propună o „contribuţie naţională” ambiţioasă pentru următorii 10 ani în lupta împotriva încălzirii globale.

În același timp, Guterres a salutat reangajarea americană în relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

ONU așeaptă „cu nerăbdare leadership-ul SUA”

„Aşteptăm cu nerăbdare leadership-ul Statelor Unite pentru a accelera eforturile globale” în vederea obţinerii neutralităţii carbonului „prin propunerea în special a unei noi contribuţii naţionale cu obiective ambiţioase pentru 2030”, a subliniat secretarul general al ONU într-un comunicat. Antonio Guterres a salutat „cu căldură” anunţul Casei Albe referitor la revenirea SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Combaterea încălzirii globale presupune „un drum foarte lung de parcurs”, susține Guterres: „Criza climatică continuă să se înrăutăţească şi timpul se scurge pentru a limita creşterea temperaturii la 1,5 grade Celsius şi pentru a construi societăţi mai rezistente la schimbările climatice, care să ajute la protejarea celor mai vulnerabili”.

Separat, secretarul general al ONU a salutat și reangajarea SUA în relaţia cu Organizația Mondială a Sănătății. „Susţinerea OMS este absolut esenţială pentru eforturile lumii în vederea unui răspuns mai bine coordonat la Covid-19. A sosit timpul pentru unitate şi pentru comunitatea internaţională să lucreze împreună, solidar, pentru a opri acest virus şi consecinţele sale devastatoare”, a adăugat Guterres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase