• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Pe site-ul Consiliului European, Victor Ponta este șeful delegației României la summit-ul de mâine. Cotroceniul nu comentează

Șeful delegației române la summit-ul din 28-29 iunie este premierul Victor Ponta, potrivit informațiilor de pe site-ul Consiliului European.

Șeful delegației române la summit-ul din 28-29 iunie este premierul Victor Ponta, potrivit informațiilor de pe site-ul Consiliului European.

În secțiunea dedicată jurnaliștilor acreditați la eveniment, se află și o listă cu numele, funcția și fotografia liderilor europeni care vor participa la summit din partea țărilor lor. În dreptul României, apare Victor Ponta, cu toate că magistrații de la Curtea Constituțională au decis miercuri că președintele este cel care reprezintă România la astfel de reuniuni internaționale, cu toate că poate delega acest mandat și altor persoane, inclusiv primului-ministru.

Sursa: Consiliul European

Contactată de gândul pentru a afla dacă Traian Băsescu merge sau nu la Consiliul European, date fiind informațiile de pe site-ul instituției de la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, a declarat că președinția nu comentează pentru moment pe tema acestui subiect.

De menționat că decizia de miercuri a Curții Constituționale devine obligatorie abia în momentul în care este publicată în Monitorul Oficial, ceea ce, potrivit președintelui CCR, se va întâmpla abia săptămâna viitoare.

 

 

Inchide