Prima țară musulmană care îi ia oficial apărarea lui Emmanuel Macron în scandalul privind caricaturile cu profetul Mahomed. Ministru: „Președintele francez are perfectă dreptate”

Prima țară musulmană care îi ia oficial apărarea lui Emmanuel Macron în scandalul privind caricaturile cu profetul Mahomed. Ministru: „Președintele francez are perfectă dreptate”
Prima țară musulmană care îi ia oficial apărarea lui Emmanuel Macron în scandalul privind caricaturile cu profetul Mahomed. Ministru: „Președintele francez are perfectă dreptate”. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 02/11/2020, 11:47

Emiratele Arabe Unite i-au luat apărarea președintelui Franței, Emmanuel Macron, în privința controversei referitoare la caricaturile cu profetul Mahomed, în care liderul de la Paris este implicat.

În cadrul unui interviu publicat luni de cotidianul german Die Welt, ministrul de Externe al Emiratelor Arabe Unite, Anwar Gargash, a respins ideea potrivit căreia Macron ar fi exprimat un mesaj de excludere din societate a musulmanilor, informează Agerpres.

„Trebuie să ascultaţi ceea ce a spus cu adevărat Macron în discursul său, el nu vrea o ghetoizare a musulmanilor în Occident şi are perfectă dreptate”, a declarat oficialul.

El a adăugat că musulmanii trebuie să se integreze mai bine în Franța, iar autoritățile din această țară au tot dreptul să caute modalități pentru ca acest lucru să se întâmple, în timp ce luptă împotriva terorismului.

Relația dintre Macron și liderii musulmani, tot mai proastă

Relațiile liderului de la Paris cu lumea musulmană sunt din ce în ce mai proaste. Macron a decis rechemarea în țară a ambsadorului francez la Ankara, un eveniment în premieră în istoria relațiilor dintre Turcia și Franța.

Decizia liderului de la Paris vine în contextul în care omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că Macron „are nevoie de tratament psihiatric”.

Totodată, Palatul Élysée a denunțat afirmațiile președintelui turc, pe care le-a descris ca fiind „inacceptabile”. Totodată, Administrația Prezidențială de la Paris a reclamat „absenţa mesajelor de condoleanţe şi sprijin din partea preşedintelui turc după asasinarea lui Samuel Paty”, la o săptămână după decapitarea profesorului francez de istorie de către un militant islamist într-o suburbie a Parisului.

Între timp, apelurile pentru boicotarea produselor din Franța sunt tot mai populare în unele țări musulmane, ca reacție la declarațiile președintelui francez, Emmanuel Macron, care a refuzat să se delimiteze de caricaturile cu profetul Mahomed apărute în publicații precum Charlie Hebdo.

În cadrul unei ceremonii dedicate lui Paty, Macron a declarat că Franța „nu va renunța la caricaturi”, iar vineri, caricaturile au fost proiectate pe o clădire guvernamentală din Franța, fapt care a stârnit furie în lumea musulmană.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului