Problemele vaccinului Johnson & Johnson întârzie imunitatea colectivă în UE

Problemele vaccinului Johnson & Johnson întârzie imunitatea colectivă în UE
Problemele vaccinului Johnson & Johnson întârzie imunitatea colectivă în UE / Foto: Pixabay.com
Publicat: 15/04/2021, 09:52

Președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a anunțat că, până acum, au fost administrate peste 100 de milioane de doze de vaccin în cele 27 de țări membre UE.

Ursula Von der Leyen promite că vom avea 250 milioane de doze de vaccin Pfizer, în al doilea trimestru al acestui an, scrie alephnews.ro.

Peste 80.000 de persoane au fost vaccinate miercuri în România, potrivit autorităților.

Atingerea target-ului de vaccinare, decalată de probleme serului J&J

Vestea proastă vine de la Airfinity, o companie specializată în analiză și informații științifice: deși am depășit pragul de 100 milioane de vaccinați în UE, situația incertă a vaccinului Johnson & Johnson complică lucrurile.

Europa spera să ajungă la imunitatea colectivă, 75% din popuție vaccinată, până la 30 septembrie. Dacă vaccinul Johnson & Johnson va fi indisponibil, UE va atinge procentul la 8 decembrie!

1,8 miliarde doze Pfizer pentru Europa

Ursula Von der Leyen speră să avem 250 milioane de doze de vaccin Pfizer în al doilea trimestru al acestui an, cu 50 milioane de doze mai multe decât planul inițial.

De asemenea, oficialul a precizat că UE ar putea cumpăra 1,8 miliarde doze Pfizer/BioNTech pentru 2022 și 2023.

România, locul 4 în UE la persoanele vaccinate cu ambele doze de vaccin anti-COVID-19

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Europa este tot mai aproape de normalitate și ne aflăm pe locul 4 în UE privind persoanele vaccinate cu ambele doze, iar miercuri s-a înregistrat un record de 76.590 de vaccinări.

Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. România ocupă locul 4 în topul țărilor din UE privind persoanele vaccinate anti-COVID cu ambele doze. Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi”, a scris Cîțu pe Facebook.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a mai scris acesta.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase