PROMISIUNE. Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA spune că legislația se va schimba în curând, ca răspuns la uciderea lui George Floyd

PROMISIUNE. Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA spune că legislația se va schimba în curând, ca răspuns la uciderea lui George Floyd

Purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi a promis marți că legislația privind profilarea rasială și alte probleme ridicate de uciderea de către poliție a lui George Floyd se vor schimba, în timp ce alți parlamentari au avertizat împotriva folosirii trupelor armate pentru a potoli protestele din Statele Unite.

Profilarea rasială este  o problemă „universală”

Democrații Camerei își propun  o serie de subiecte. Însă Pelosi a descris profilarea rasială a suspecților drept o problemă „universală” „de care trebuie să scăpăm”.

„În doar puțin timp … vor fi luate decizii și cred că poporul american va fi bine servit”, a spus ea.

Pelosi și alți democrați au atacat manipularea protestelor președintelui Donald Trump după ce gloanțele de cauciuc au fost folosite pentru a elimina protestatarii din afara Casei Albe.

„Națiunea are nevoie de o conducere calmă și constantă, o mână sigură și o inimă mare, calități pe care președintele Trump nu le-a afișat niciodată”, a declarat liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer.

Schumer a solicitat trecerea legislației privind reforma în domeniul aplicării legii până la 4 iulie.

Protestele s-au intensificat în urma uciderii lui Floyd,  care a murit în timp ce un polițist alb Minneapolis a îngenuncheat pe gât ți s-a sufocat astfel. De atunci, ofițerul a fost acuzat de crimă.

Însă protestele s-au abătut în violență și jefuire în multe locații, iar Trump a amenințat că va disloca trupe federale dacă oficialii locali nu reușesc să pună capăt violenței.

Unii republicani și-au exprimat rezerve. „Aceasta ar trebui să fie ultima noastră soluție”, a spus senatorul Lindsey Graham, un aliat al lui Trump. „Trebuie să restaurăm comanda. Dar folosind trupe militare active în situații de acest fel, dacă se întâmplă destul de rar. ”

Reprezentanta Elissa Slotkin, fostă oficială a apărării, a avertizat împotriva utilizării armatei pentru obiective politice. „Aceasta este o cale periculoasă pentru instituțiile noastre, militarii și națiunea noastră”, a tweetat democratul din Michigan.

Inchide