Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal – Amur!

Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal - Amur!
Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal - Amur! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/04/2021, 18:01

Navalnîi, trimis la muncă în Extremul Orient! Nu este, încă, nimic altceva decât un zvon care circulă printre apropiații disidentului rus. Conform unor informații extrase dintr-un document guvernamental, Moscova are în vedere utilizarea deţinuţilor din închisori pentru a extinde o importantă linie de cale ferată.

Federația Rusă se confruntă în prezent cu o penurie a forţei de muncă. De vină este pandemia Covid-19, care a dus la lipsa mobilităţii pe piaţa muncii. Din cauza restricțiilor impuse de autorități, oamenii nu mai pot circula în voie și foarte mulți și-au pierdut job-urile.

Peste 15.000 de lucrători, proiect de 70 de miliarde de euro

Fiindcă o parte din forța de muncă a Rusiei era reprezentată de migranți, aceștia n-au mai putut intra în țară. Acum, autorităţile din domeniu susțin că marile proiecte de construcții ar putea să încetinească ritmul.

În încercarea de a ține pasul cu termenele impuse, deja au fost trimiși soldaţi în termen la construirea unui segment al căii ferate Baikal – Amur (BAM), în Extremul Orient. Potrivit ziarului economic Kommersant, 3.000 de militari urmează să înceapă să lucreze la acest şantier în acest an. Dar până acum Căile Ferate Ruse au mobilizat doar aproximativ 5.000 de lucrători din cei 15.000 necesari. Din acest motiv, autorităţile iau în considerare utilizarea deţinuţilor la extinderea liniei de cale ferată Baikal – Amur.

  • Proiectul Baikal – Amur este unul gigant. Are costuri total ce depășesc 70 de miliarde de euro! În plan sunt modernizarea şi extinderea întregii infrastructuri feroviare a Rusiei din Extremul Orient!

Vicepremierul Marat Husnullin vrea deținuți la muncă!

Documentul la care face referire Kommersant este redactat de biroul vicepremierului Marat Husnullin. În acesta se solicită Ministerului Transporturilor, Serviciului Federal al Penitenciarelor şi Căilor Ferate Ruse (RJD, compania de stat care gestionează reţeaua feroviară naţională) să evalueze fezabilitatea utilizării deţinuţilor la construirea căii ferate în Extremul Orient. Cele trei instituții au termen până la 14 mai să evalueze posibilitatea folosirii deţinuţilor la lucrările de construire a infrastructurii feroviare pe linia principală Baikal – Amur şi la liniile căii ferate transsiberiene.

În anii ’30, deținuții din vastul sistem de lagăre de muncă (GULAG-uri) din perioada Uniunii Sovietice erau trimiși pe șantiere. Cei mai mulți au lucrat la construirea unor porţiuni a căii ferate BAM şi la dezvoltarea unor importante zone din Siberia.

Navalnîi, închis într-un lagăr lângă Moscova

Aleksei Navalnîi este închis într-un lagăr de lângă Moscova. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, fiind reținut imediat după ce s-a întors de la Berlin. În 2020, Navalnîi a fost victima unei tentative de otrăvire cu Noviok. Opozantul l-a indicat pe Vladimir Putin drept cel care a comandat tentativa de asasinat.

În închisoare, Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Consultat de medicii unei clinici din capitala Rusiei, disidentul a anunțat că va înceta greva foamei în cel mai scurt timp. „Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele. Vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (…) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces. Se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc!”, a transmis Navalnîi pe contul personal de Twitter.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Simona Halep iubește din nou. Cine e bărbatul misterios care i-a luat locul lui Toni...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Care sunt, de fapt, granițele Moldovei? Discuția are o „istorie” de peste cinci veacuri
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii