Rusia denunță ”cinismul” lui Biden, care consideră asistența pentru conflictele din Ucraina și Israel „investiții inteligente”

Rusia denunță ”cinismul” lui Biden, care consideră asistența pentru conflictele din Ucraina și Israel „investiții inteligente”
Publicat: 20/10/2023, 15:32
Actualizat: 20/10/2023, 15:41

Administrația de la Moscova a denunțat, vineri, ”cinismul” președintelui american, Joseph Biden, care a prezentat asistența militară oferită de Statele Unite Ucrainei și Israelului drept ”investiții inteligente” care vor furniza beneficii pentru poporul american.

”Mișcarea Hamas și președintele Vladimir Putin reprezintă amenințări diferite, dar au în comun următorul lucru: vor să anihileze total o democrație vecină, să o anihileze complet. Hamas are obiectivul declarat de a distruge statul Israel și de a omorî poporul evreu. Mișcarea Hamas nu reprezintă poporul palestinian. (…) În același timp, Putin neagă faptul că Ucraina are sau a avut vreodată statalitate reală. Susține că Uniunea Sovietică a creat Ucraina. Iar acum două săptămâni a spus lumii că, dacă Statele Unite și aliații retrag asistența militară pentru Ucraina, ar mai avea, citez, «doar o săptămână de trăit». Doar că noi nu ne retragem. (…) Nu putem permite să câștige teroriști precum cei din grupul Hamas și tirani precum Putin”, a declarat președintele Biden, într-un discurs rostit la Casa Albă.

Biden a anunțat că va solicita Congresului SUA să aprobe asistență militară suplimentară pentru Ucraina și Israel. Conform unor surse citate de cotidianul The New York Times, Biden va cere zece miliarde de dolari pentru Israel, în contextul confruntărilor militare cu grupurile islamiste din Fâșia Gaza, și 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, în cadrul eforturilor de respingere a invaziei militare ruse. De asemenea, Biden ar intenționa să solicite 30 de miliarde de dolari pentru apărarea Taiwanului de o eventuală invazie chineză și pentru consolidarea prezenței militare americane în zona Asia-Pacific.

”Voi adresa Congresului o solicitare urgentă pentru finanțarea necesităților de securitate națională ale Americii, pentru susținerea partenerilor noștri esențiali, inclusiv a Israelului și Ucrainei. Este o investiție inteligentă, care va genera plăți prin dividende pentru securitatea SUA câteva generații, ajutându-ne să ținem trupele americane departe de atacuri, ajutându-ne să construim o lume mai sigură, mai pașnică, mai prosperă pentru copiii și nepoții noștri”, a afirmat Biden.

Moscova consideră ”inacceptabile” declarațiile și denunță ”cinismul” președintelui SUA

”Noi nu acceptăm un astfel de ton la adresa Federației Ruse, la adresa președintelui nostru. Retorica de acest fel nu este de nivelul unui șef de stat, din punctul nostru de vedere, este inacceptabilă”, a reacționat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul german NTV.

Ministerul rus de Externe a denunțat, conform agenției Reuters, ”cinismul” președintelui SUA. ”Până acum, spuneau că este «luptă pentru libertate și democrație». Acum, se pare că sunt doar calcule. A fost mereu așa, doar au păcălit lumea folosind valori pe care Statele Unite nu le-au reprezentat niciodată. Nu este nimic personal, doar afaceri. Războaiele au fost în mod tradițional «investiții inteligente» pentru Statele Unite, în contextul în care nu au avut loc pe teritoriul american, iar lor nu le pasă de costurile suportate de alții”, a acuzat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Foto: Profimedia

Citește și:

Financial Times: Cum reușește economia SUA să mențină avansul în raport cu Europa

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Decizia pe care o așteaptă TOȚI ANGAJAȚII din România. Budăi a spus exact ce SE...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
”Nu îmi ieșeau bine analizele, eram pe perfuzii” Problemele de sănătate cu care s-a confruntat...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Lumière și Revoluția Cinematografică