Medvedev amenință: Rusia, pregătită să apere nuclear teritoriile cucerite în Ucraina!

Medvedev amenință: Rusia, pregătită să apere nuclear teritoriile cucerite în Ucraina!
Medvedev amenință: Rusia, pregătită să apere nuclear teritoriile cucerite în Ucraina! / Sursa FOTO: Twitter
Publicat: 22/09/2022, 16:00
Actualizat: 22/09/2022, 16:00

Fostul preşedinte Dmitri Medvedev a declarat că toate armele din arsenalul Federației Ruse, inclusiv armele nucleare strategice, ar putea fi folosite pentru a apăra teritoriile cucerite în Ucraina.

Într-o declarație făcută pe contul personal de Telegram și preluată inclusiv de Reuters, Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei, a declarat că referendumurile organizate în patru regiuni din Ucraina vor avea loc şi că „nu există cale de întoarcere”.

Medvedev anunță anexarea unei părți din Ucraina la Rusia!

„Republicile din Donbas (n.r. – Doneţk şi Luhansk) şi alte teritorii vor fi primite în Rusia”, a precizat Medvedev.

Ex-premierul moscovit a mai declarat că apărarea tuturor teritoriilor va fi consolidată semnificativ de către forţele armate ruse!

Rusia a anunţat că nu doar capacităţile mobilizate, ci şi orice arme ruseşti, inclusiv armele nucleare strategice şi armele bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecţie” – Dmitri Medvedev

Referendumurile care urmează să aibă loc începând de vineri în teritorii aflate sub controlul ruşilor în regiunile Doneţk, Luhansk, Herson şi Zaporojie din Ucraina, precum şi într-o zonă a regiunii Nikolaev (Mikolaiv) se aşteaptă în mare măsură să producă rezultate care să susţină în mod covârşitor aderarea la Rusia. Aceste referendumuri, organizate în decurs de numai câteva zile, sub ocupaţie militară, au fost calificate deja false de către Ucraina şi aliaţii săi occidentali.

Dacă vor fi admise în componenţa Federaţiei Ruse, teritoriile ucrainene ocupate vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să intre sub umbrela nucleară rusă.

Dmitri Medvedev a făcut cu regularitate în ultimele luni declaraţii agresive la adresa Occidentului şi a Ucrainei, ceea ce subliniază trecerea sa de la un liberalism aparent de sorginte occidentală, pe când era preşedinte, între 2008 și 2012, la un „uliu geopolitic” strident.