„Salată rusească la Summit-ul NATO?”. Oficialii și jurnaliștii de la eveniment, amuzați de meniu

„Salată rusească la Summit-ul NATO?”. Oficialii și jurnaliștii de la eveniment, amuzați de meniu
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia
Publicat: 29/06/2022, 15:13

În timp ce așteptau sosirea președintelui Statelor Unite, Joe Biden, și a altor lideri la locul unde se desfășoară Summit-ul NATO de la Madrid, oficialii și jurnaliștii prezenți au fost surprinși să descopere „salată rusească” în meniul restaurantului din spațiul unde se desfășoară evenimentul.

Acest amestec de mazăre, cartofi, morcovi și maioneză este un aliment întâlnit destul de des în meniurile restaurantelor spaniole, dar în cadrul unui summit la care este așteptat ca Rusia să fie etichetată drept o amenințare la adresa securității, prezența acestui fel de mâncare în meniu a provocat consternare și chiar amuzament.

„Salată rusească la un summit NATO? Sunt puțin surprins de această alegere”, a declarat jurnalistul Iñaki López pentru presa spaniolă.

Salata rusească a fost epuizată în doar câteva ore

Cu toate acestea, clienții restaurantului au epuizat în câteva ore toate porțiile de „salată rusească”, care avea afișat un preț de 8 euro, potrivit Reuters.

În schimb, oficialii NATO au avut parte de un meniu separat la un banchet separat, organizat în Palatul Santa Cruz din centrul Madridului, unde bucătarul-șef i-a servit cu tapas și găluște din roșii, pe care le-a denumit „salată ucraineană”.