Mediafax
08.12.2018
Internațional

Șase MORȚI și peste 100 de răniți într-un club din Italia, după ce un individ a pulverizat SPRAY cu piper în interior

Cel puțin șase persoane au murit și alte peste 100 au fost rănite într-un club din apropierea orașului Ancona din estul Italiei, după ce sute de persoane s-au îmbulzit spre ieșirea din clădire în urma unui incident care a creat panică, relatează BBC.

Conform primelor informații, neconfirmate de autorități, sute de persoane au încercat să părăsească incinta clubului după ce un individ a folosit spray cu piper în interior.

Incidentul a avut loc în clubul Lanterna Azzurra din orașul Corinaldo, situat în apropierea orașului Ancona. Majoritatea victimelor au suferit răni prin strivire.

Clubul era gazda unui concert al rapperului italian Sfera Ebbasta.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 1.00 (2.00, ora României). Victimele au fost transportate la spitalele din Ancona și Senigallia.

Un adolescent de 16 ani, care lua parte la concert alături de prieteni, a declarat pentru Republica: „Dansam în timp ce așteptam să înceapă concertul lui Sfera Ebbasta. După ce am simțit un miros ciudat, am alergat cu toții spre ieșirea de urgență, dar ușile erau închise și paznicii ne-au zis să ne întoarcem…”

Sfera Ebbasta este numele de scenă al muzicianului Gionata Boschetti, în vârstă de 26 de ani, care a înregistrat un succes fenomenal în Italia.

Acesta a lansat al treilea album – Rockstar – în ianuarie și a câștigat trei discuri de platină pentru vânzările sale. În iunie 2017, circa 1.500 de oameni au fost răniți în Torino, după ce artificiile au generat o busculadă, în timpul vizionării finalei Ligii Campionilor.

 

Inchide