Se caută proprietarul unei pușculițe cu 85.000 de euro. Unde a fost găsit obiectul valoros și ce spun anchetatorii despre el

Se caută proprietarul unei pușculițe cu 85.000 de euro. Unde a fost găsit obiectul valoros și ce spun anchetatorii despre el
FOTO cu caracter ilustrativ - Pixabay.com
Publicat: 01/07/2021, 21:21
Actualizat: 01/07/2021, 21:32

O puşculiţă în formă de elefant, cu suma de 85.000 de euro, a fost găsită de un trecător abandonată pe un trotuar din apropiere de Bordeaux, în sud-vestul Franţei, relatează Agerpres.

Descoperirea „total fortuită” a acestei misterioase puşculiţe-elefant, care a avut loc la sfârșitul lunii iunie, îi ţine ocupaţi de câteva zile pe anchetatori.

De altfel, valorosul obiect a fost predat imediat poliţiștilor, iar un bărbat a susţinut deja că ar aparţine – „probabil” – părinţilor săi, al căror apartament a fost golit recent.

Cum a fost găsită pușculița plină cu bani

La sfârşitul lunii iunie, un bărbat a luat de pe o stradă din localitatea Mérignac „un obiect decorativ în formă de elefant”, care se afla printre mai multe obiecte voluminoase aflate pe trotuar, cu intenţia de a-l da mamei sale, a detaliat, joi, Parchetul din Bordeaux pentru AFP.

Un bibelou aparent lipsit de valoare, cu excepţia faptului că în interiorul său se afla o comoară: 85.000 de euro în bancnote.

Bărbatul „a sesizat poliţia asupra acestei descoperiri şi a predat imediat banii”, au mai precizat reprezentanții Parchetului.

După câteva zile, Poliţia a primit un apel telefonic în legătură cu acest obiect, „în urma articolelor din presă”. Un bărbat le-a spus anchetatorilor, miercuri, că „cei 85.000 de euro sunt probabil ai părinţilor săi”, potrivit Parchetului.

El a explicat că tatăl său se află într-un azil pentru persoane vârstnice, iar mama sa a murit recent, motiv pentru care a golit locuinţa părintească şi a scos obiectele inutile pe spaţiul public, inclusiv faimosul elefant cu 85.000 de euro.

Banca Franței precizează că bancnotele sunt reale

Totuși, bărbatul – care urmează să fie audiat de anchetatori – „nu are nicio dovadă de furnizat cu privire la proprietatea sumei în cauză”, a adăugat instituţia.

Banca Franţei a concluzionat, în urma unei analize, că bancnotele sunt reale, iar o anchetă va urmări originea acestora.

CITEȘTE ȘI:


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase