Șeful contraspionajului chinez a defectat în America! Pacepa al Beijingului pune pe masa Pentagonului valiza cu toate secretele Covid-19

Șeful contraspionajului chinez a defectat în America! Pacepa al Beijingului pune pe masa Pentagonului valiza cu toate secretele Covid-19
Sursa FOTO: pixabay.com/ Caracter ilustrativ
Publicat: 22/06/2021, 15:03

S-a dat alerta în lumea intelligence-ului după ce șeful contraspionajului chinez a defectat în America! Cazul lui Dong Jingwei amintește de cel al lui Ion Mihai Pacepa, care a trădat România fugind în Statele Unite (1978) pe când era numărul 2 în DIE (Direcție de Informații Externe). Presa internațională notează  că înaltul oficial din aparatul comunist de la Beijing a pus pe masa Pentagonului valiza cu toate secretele pandemiei Covid-19.

În China, numele lui Dong Jingwei era extrem de temut, al doilea cel mai periculos personaj din rândurile Partidului Comunist. Fost viceministru al Securității statului și șef al contrainformațiilor în cadrul Ministerului Securității, el a trădat regimul lui Xi Jinping alegând să defecteze tocmai la dușmanul de moarte al Chinei.

Șeful contraspionajului chinez recunoaște tot în privința virusului SARS-CoV-2

Potrivit ABC, trădarea lui Dong Jingwei lasă China descoperită, mai cu seamă că el a plecat în America luând o valiză cu i despre noul coronavirus. Jurnaliștii american bănuiesc acum că șeful contraspionajului chinez a recunoscut în fața noilor săi protectori faptul că virusul SARS-CoV-2 provine din laboratorul Institutului de Virusologie de la Wuhan.

În State se știe că Dong Jingwei nu este singurul nume mare din aparatul de stat comunist care alege să fugă în America. Jurnalistul Adam Housley vorbește și despre alți ofițeri din „intelligence”. În privința șefului contraspionajului chinez, se pare că Dong Jingwei ar fi fost mai întâi contactat de agenții speciali ai FBI, după care aceștia l-au plasat colegilor militari, din Direcția de Informații a Pentagonului.

Cum a fugit din China șeful contraspionajului lui Xi Jinping

Fuga șefului contraspionajului chinez ține capul de afiș al presei de specialitate de câteva zile. Se pare că Dong Jingwei ar fi defectat în luna februarie a acestui an, dar abia acum se vorbește despre acest caz.

Cum a fugit din China șeful contraspionajului lui Xi Jinping? Simplu, el a zburat din Beijing în Hong Kong, iar de acolo spre SUA. A motivat plecarea în America prin faptul că merge să își viziteze fiica, studentă la UCLA (cea mai puternică universitate din California).

Dacă mass-media de stat din China nu scoate un cuvânt despre trădarea lui Dong Jingwei, pe rețelele de socializare au apărut tot felul de speculații. Și nu sunt făcute de orișicine, în spatele lor stau nume „grele” din sistem. De exemplu, publicația Times scrie că Han Lianchao, un activist care a reușit să fugă din China după masacrul din Piața Tiananmen (1989), face dezvăluiri interesante. Concret, Lianchao susține că situația lui Dong Jingwei ar fi fost discutată la întâlnirea sino-chineză din Alaska, prima la nivel înalt după alegerea lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA. Din câte se pare, acolo, la întrevederea din Alaska, Wang Yi, ministrul de Externe al Chinei, le-a cerut americanilor să-l extrădeze pe Dong Jingwei. Evident, cererea lor a fost respinsă de delegația Washingtonului. Răspunsul dat de americani: șeful contraspionajului chinez nu este la noi, scrie Times!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...