Șeful ONU, moment confuz la reuniunea COP27. A citit discursul greșit, spre amuzamentul celor din sală

Șeful ONU, moment confuz la reuniunea COP27. A citit discursul greșit, spre amuzamentul celor din sală
Șeful ONU, moment confuz la reuniunea COP27. A citit discursul greșit, spre amuzamentul celor din sală / Sursa FOTO: screenshot
Publicat: 10/11/2022, 20:19

Șeful ONU a fost protagonistul unui moment confuz la reuniunea COP27. Antonio Guterres i-a distrat pe cei din sală în momentul în care a citit discursul greșit și a realizat și el ce gafă s-a produs.

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite a fost invitat să vorbească la COP27, o reuniune privind problemele climatice, găzduită de stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh.

Antonio Guterres: „O mică confuzie, îmi cer scuze”

Vorbind în fața unei săli pline, în care se afla inclusiv fostul vicepreședinte american Al Gore, Antonio Guterres trebuia să țină discursul de deschidere pe tema emisiilor de carbon.

„Lumea pierde cursa împotriva crizei climatice, dar îmi pun speranța în voi. Ați fost necruțători în a cere socoteală factorilor de decizie”, a început secretatul general al ONU, înainte de a se opri brusc din citit. Vizibil confuz, el s-a apucat să răsfoiască prin hârtiile pe care le avea în față, iar la un moment dat își dă seama că nu citește ceea ce trebuie. Se oprește, râde și apoi spune „O, nu, cred că mi s-a dat un discurs greșit”.

Invitații la reuniunea COP27 au izbucnit și ei în râs și apoi au aplaudat în momentul în care șeful ONU a primit discursul potrivit.

Chiar Antonio Guterres a explicat ce s-a întâmplat: după discursul de deschidere, el urma să meargă să le vorbească unor tineri despre pericolul încălzirii climatice și, cumva, din  greșeală, a primit mesajul pregătit pentru aceștia. „A fost o mică confuzie, îmi cer scuze”, a insistat șeful ONU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase