Sindromul Havana, boala misterioasă care l-a afectat chiar și pe medicul trimis de CIA să anchete ce se întâmplă la ambasada SUA din Cuba

Sindromul Havana, boala misterioasă care l-a afectat chiar și pe medicul trimis de CIA să anchete ce se întâmplă la ambasada SUA din Cuba
Sindromul Havana, boala misterioasă care l-a afectat chiar și pe medicul trimis de CIA să anchete ce se întâmplă la ambasada SUA din Cuba / Sursa FOTO: acc.vn
Publicat: 26/09/2022, 18:54

După patru ani, apar primele referiri la celebru „sindrom Havana”, o boală misterioasă care l-a afectat până și pe medicul trimis de CIA să ancheteze ce se întâmplă la ambasada SUA din Cuba. În 2017, Paul Andrews (agent medical al CIA) a fost printre primii oameni trimiși la Havana să vadă ce-i cu seria de îmbolnăviri misterioase apărută printre diplomații americani de acolo.

Numai că, stupoare, medicul Paul Andrews (pseudonim) a ajuns chiar el să acuze simptome debilitante, la fel ca ceilalți membri ai ambasadei SUA.

Dezvăluiri incredibile la CNN

Vorbind pentru CNN, agentul CIA susține că studiase deja în Statele Unite primele cazuri ale misteriosului „sindrom Havana” înainte să se ia decizia că trebuie să meargă în Cuba. În mod oficial, respectivele evenimente au primit eticheta de „incidente de sănătate anormale”.

Conform specialiștilor, sindromul Havana care a lovit personalul diplomatic american din Cuba prezenta o serie de simptome ce arătau că victimele au suferit leziuni cerebrale ce le afecta, printre altele, și echilibrul.

Paul Andrews a povestit pentru CNN că, în prima noapte petrecută la în Havana, s-a cazat într-o cameră de hotel și a mers la culcare în jurul orelor 23:30. Aproape de ora 05:00, medicul a fost trezit din somn de o durere puternică apărută în zona urechii drepte. A acuzat și stări de greață, dar și o durere de cap puternică, iar în câteva minute a început să audă un zgomot similar unui click; interesant, despre același click au pomenit și celelalte victime ale sindromului Havana.

„M-am gândit: «Nu se poate întâmpla așa ceva». Și am stat pe marginea patului pentru un minut, iar lucrurile se înrăutățeau din ce în ce mai mult. Sunt cu adevărat neîncrezător. Și am început să mă gândesc, «oare e un vis»? Nu aveam nicio idee” – medicul Paul Andrews

Simptome: dureri și dezechilibru

Medicul Paul Andrews povestește că ulterior s-a dus la baie, având căști pe urechi, pe care le-a ținut timp de circa 45 de minute. Dar zgomotul puternic tot nu a dispărut! La 06:00, medicul a decis să plece din hotel, însă starea în care se afla nu-i permitea nici măcar să își facă bagajele. Cu greu a reușit să iasă din cameră, doar că în drum spre ieșire nu a putut nici măcar să-și dea seama dacă trebuie să împingă sau să tragă de uși. „Atunci am realizat că sunt foarte dezechilibrat”, a povestit el.

Întors în America, l-a contactat pe un coleg doctor din Florida, împreună cu care lucrase la cazul „Havana”, cerându-i ajutorul.

Abreviate AHI, aceste incidente au rămas și azi un mister și motiv de dezbatere aprinsă în interiorul CIA. Potrivit CNN, unele teorii vorbesc despre dureri cauzate de o „energie electromagnetică pulsatorie” emisă de o sursă externă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este, de fapt, relația dintre Mariana Ionescu Căpitănescu și sora sa, Marcela Fota, dincolo...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
(P) Descoperă care e grosimea ideală a unor geamuri de tip termopan pentru un nivel...