Trei atacuri cu dispozitive explozive în Bagdad. Cel puțin 14 oameni au murit

Redactor:
Roxana Maciuca
Trei atacuri cu dispozitive explozive în Bagdad. Cel puțin 14 oameni au murit
Cel puțin 14 persoane au murit, printre care și pelerini șiiți, și circa 40 au fost rănite, după ce trei atacuri cu dispozitive explozive-capcană au avut loc luni în capitala irakiană Bagdad, unul în timpul pelerinajului anual al etnicilor șiiți într-o zonă din sudul capitalei, transmite Reuters.

Cea mai puternică explozie a fost produsă de o mașină-capcană parcată în cartierul Saydiya, din sudul Bagdadului, atac în care au murit cel puțin 11 persoane și alte 30 au fost rănite.

Printre victime sunt și pelerini șiiți care se aflau în zonă, în drum spre sanctuarul imamului Moussa al-Kadhim, un nepot al profetului Mahomed, în cadrul pelerinajul anual al etnicilor șiiți.

Dispozitive explozive au fost plasate și în Tarmiya, la 25 de kilometri nord de Bagdad, explozie în care au murit două persoane și alte șase au fost rănite, dar și în orașul Khalisa, situat la 30 de kilometri sud de capitală, atac soldat cu un mort și doi răniți.

Atacurile nu au fost revendicate, dar rețeaua teroristă sunnită Stat Islamic atacă, de regulă, locuri frecventate de etnicii șiiți, pe care îi consideră „renegați”.

×
Inchide