Un cunoscut activist pentru drepturile homosexualilor și-a dat foc într-un parc, în semn de protest față de distrugerea mediului înconjurător

Un cunoscut activist pentru drepturile homosexualilor și-a dat foc într-un parc, în semn de protest față de distrugerea mediului înconjurător
Publicat: 16/04/2018, 12:19

Cadavrul lui David S. Buckel, în vârstă de 60 de ani, a fost descoperit lângă terenurile de baseball din Prospect Park, în jurul orei locale 6.30 am, de către mai mulți trecători, informează Departamentul de Poliție din New York, citat de CNN.

„Eu sunt David Buckel și mi-am dat foc într-un protest suicidal”, arată o scrisoare de adio redactată de avocat. „Îmi cer scuze pentru această mizerie”.

Într-o altă scrisoare găsită lângă cadavru, avocatul susține că a apelat la această decizie radicală pentru a trage un semnal de alarmă.

„Poluarea distruge planeta, aerul, apa și vremea”, a scris Buckel, în scrisoarea transmisă și sub formă de email, către New York Times. „Cei mai mulți oameni respiră un aer nesănătos, poluat de combustibilii fosili și mulți au murit de tineri, din cauza aceasta – moartea mea, determinată de criza combustibililor fosili, reflectă ceea ce ne facem singuri, cu mâna noastră”.

Buckel, care și-a canalizat recent energia spre cauze legate de mediu, este cunoscut pentru cazurile căsătoriilor între persoane de același sex, din Iowa și New Jersey, dar și pentru activitatea de director al Lambda Legal, un ONG care promovează drepturile civile ale comunității LGBT.

Buckel a lucrat la cazul celebrului Brandon Teena, un bărbat transsexual, care a fost violat și ucis în Falls City, Nebraska, în 1993. Povestea Teenei este evocată în filmul „Băieții nu plâng”, din 1999.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase