Un jurnalist olandez de investigaţii a fost împuşcat pe o stradă din Amsterdam

Un jurnalist olandez de investigaţii a fost împuşcat pe o stradă din Amsterdam
Publicat: 07/07/2021, 09:12
Actualizat: 07/07/2021, 09:12

Peter R. de Vrier (64 de ani) a fost împușcat pe o stradă din Amsterdam. În momentul în care a ieșit de la o televiziune la care fusese invitat, asupra lui s-au tras focuri de armă.

Jurnalistul investiga cazuri de criminali şi de traficanţi de droguri.

În acest moment, jurnalistul este internat în spital și se luptă pentru viața lui.

Incidentul a avut loc marți seara, în jurul orei 19.30, scrie ediţia electronică a publicaţiei „De Telegraf”, iar Olanda se află în stare de șoc.

Jurnalistul se luptă pentru viaţa sa, fiind internat în spital în stare gravă.

Poliţia are în vizor trei suspecţi

Se spune că asupra jurnalistului au fost trase mai multe focuri de armă. Din 6 gloanţe, 4 ar fi fost trase la nivelul capului.

Peter R. de Vries a împuşcat în Amsterdam, iar după atac, o femeie care l-a zărit întins pe asfalt şi a rămas alături de el până la sosirea ambulanţei.

Şeful poliţiei confirmă faptul că doi suspecţi au fost arestaţi pe autostrada A2, lângă Breukelen, dintre care unul este probabil pistolarul. Un al treilea suspect suspect a fost, de asemenea, reţinut. Ei încercau să iasă din ţară cu două maşini diferite.

Jurnalistul a investigat, cu ani în urmă, uciderea, pe plaja unei insule, a unei adolescente din SUA. Peter este socotit cel mai valoros jurnalist de investigaţii din Olanda. Ani la rând, el a urmărit cazuri dificile, rezolvându-le cu priceperea unui detectiv profesionist. Inclusiv părinţi ai unor copii dispăruţi sau omorâţi cer ca la tribunal să fie prezent şi cunoscutul jurnalist, în speranţa că acesta le va soluţiona cazurile. Temele sale preferate rămâneau crimele şi traficul de droguri.