Un pensionar a găsit bijuterii și bani în valoare totală de 120.000 de euro, iar autoritățile i-au permis să le păstreze. Cum a fost posibil acest lucru

Un pensionar a găsit bijuterii și bani în valoare totală de 120.000 de euro, iar autoritățile i-au permis să le păstreze. Cum a fost posibil acest lucru
Sursa: Poliția Hessen
Publicat: 17/08/2022, 14:43

Un pensionar din Germania a găsit o adevărată comoară: bijuterii și bani în valoare totală de 120.000 de euro, în apropiere de Hanau.

Polițiștii nu au reușit să afle în timp util, adică în șase luni, cine este proprietarul, legea îi permite bărbatului să păstreze comoara pe care a descoperit-o.

Bărbatul a găsit bijuteriile și banii în luna noiembrie, în apropiere de Hanau. Polițiștii l-au căutat pe proprietar vreme de șase luni, dar fără niciun fel de rezultat.

Acum, autoritățile i-au comunicat pensionarului că poate păstra comoara. Din dorința de a-i proteja identitatea, polițiștii nu au dat informații despre identitatea sau reședința bărbatului, informează Digi24.

Pensionarul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu.

Bijuterii de aur de 20.000 de euro și bani cash

Germanul a găsit, în total, 90 de bijuterii de aur (inele și coliere), dar 100.000 de euro în numerar. El a găsit comoara într-un sac de gunoi. Cel mai probabil, sacul se afla acolo de mult timp.

Imediat ce a făcut descoperirea, pensionarul nu a stat pe gânduri și a anunțat imediat Poliția, care l-a căutat pe proprietar în toată țara.

Inițial, polițiștii au crezut că au de-a face cu o infracțiune, dar ipoteza nu a fost confirmată în cele din urmă.

Potrivit legii germane, o persoană devine proprietar al lucrului găsit în condițiile în care, la șase luni de la raportarea către autorități, proprietarul nu este identificat.