VIDEO| O asistentă medicală dezvăluie ce spun oamenii cel mai des înainte de moarte

VIDEO| O asistentă medicală dezvăluie ce spun oamenii cel mai des înainte de moarte
Sursă foto: captură video TikTok
Publicat: 09/01/2022, 08:39

O asistentă medicală a devenit populară pe TikTok, datorită clipurilor în care vorbește despre semnele pe care le au oamenii în preajma morții. Cadrul medical relatează pe baza experienței sale și care sunt ultimele cuvinte ale pacienților.

Femeia, care lucrează de 14 ani într-un centru de îngrijire paliativă, postează des filmulețe în care răspunde la cele mai importante întrebări despre moarte.

Ce se întâmplă când murim?”, “Ce spun oamenii înainte de moarte?”, “De ce ni se schimbă respirația în ultimele momente de viață?”, sunt doar câteva dintre întrebările la care Julie a încercat să ofere un răspuns bazat pe experiența acumulată de-a lungul anilor.

Asistenta, care are mai mult de jumătate de milion de urmăritori pe TikTok, încearcă să le ofere o alinare celor care au pierdut o persoană dragă și totodată, vrea să-i pregătească pe cei care urmează să treacă printr-o experiență dureroasă.

”Asta îi liniștește”

Julie spune că majoritatea pacienților ei au viziuni cu persoane dragi, pe care le-au pierdut de-a lungul vieții. Ea e de părere că “aparițiile” lor le oferă celor aflați în pragul morții un sentiment de pace: “Ar părea că le spun că vin acasă! Asta îi liniștește”.

“De obicei, cei mai mulți dintre pacienții mei rostesc cuvintele “Te iubesc”, înainte să moară, sau își strigă mama sau tatăl, care sunt deja morți”, a mai spus Julie, citată de Pro TV.

Clipurile postate de Julie au milioane de vizualizări și sute de mii de comentarii și reacții.

“Am experimentat asta cu tatăl meu vitreg. A spus: Bună, mamă! … și apoi a murit”, “Bunica mea s-a ridicat, a făcut baie, s-a îmbrăcat și apoi a spus: «Trebuie să fiu gata când vor veni să mă ia»”, au scris câțiva urmăritori.

Într-un alt video, asistenta explică urmăritorilor că schimbările de respirație, modificări ale colorațieii pielii sau apariția febrei sunt normale când persoana dragă moare din cauze naturale.

@hospicenursejulie #hospicenursejulie #nurse #nursesoftiktok #learnontiktok ♬ original sound – ? Hospice nurse Julie ?