Viktor Orban: „Politicienii de la Bruxelles i-au mințit pe europeni”

Viktor Orban: „Politicienii de la Bruxelles i-au mințit pe europeni”
Viktor Orban: „Politicienii de la Bruxelles i-au mințit pe europeni” / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 30/09/2022, 20:57

Viktor Orban nu slăbește deloc conducerea Uniunii Europene. În cea mai nouă ieșire publică, premierul maghiar îi atacă pe liderii de la Bruxelles, acuzându-i că și-au bătut joc de cetățenii care le-au dat mandat să-i reprezinte în Parlamentul European.

Primul-ministru al Ungariei susține că europenii au fost mințiți în legătură cu sancțiunile impuse Rusiei.

Viktor Orban: „Războiul se prelungeşte”

Declarațiile lui Viktor Orban, preluate de publicația Hirado, au fost făcute vineri, 30 septembrie, în emisiunea „Bună dimineaţa, Ungaria!”, a postului maghiar de radio Kossuth.

„Cei de la Bruxelles i-au minţit pe europeni atunci când au spus că sancţiunile nu vor fi extinse asupra energiei şi că acestea vor conduce la încheierea rapidă a războiului din Ucraina. Întrebarea este dacă vom continua să agravăm această situaţie, pentru că la Bruxelles vor să introducă noi şi noi sancţiuni”, a „lovit” politicianul maghiar.

„Războiul se prelungeşte, nimeni nu se mai aşteaptă la o încheiere rapidă, însă preţurile au explodat, ceea ce chinuieşte oamenii, iar speculanţii se bucură” – Viktor Orban

În colimatorul politicianului maghiar a reintrat și George Soros: „Începând cu George Soroș, marii acţionarii ai companiilor energetice fac, cu toţii, miliarde serioase din extraprofitul provenit din creşterea preţurilor cauzate de sancţiuni. Companiile energetice sunt cele mai profitabile companii din lume. În astfel de situaţii, forţe uriaşe încep să lucreze la a se adapta la un preţ mai mare, stabilit de către ei”.

Viktor Orban vrea implicarea cetățenilor în luarea deciziilor majore

Referitor la referendumul privind sancţiunile impuse Rusiei, despre care a făcut referire în trecut, Viktor Orban a explicat că nu renunță la această idee: „Cu cât este mai critică perioada în care ne aflăm, cu atât este mai mare şi nevoia de unitate şi acord”.

Astfel, Orban consideră că, din experienţa sa politică, a învățat un lucru: cel mai bine este ca oamenii să fie implicaţi în luarea deciziilor majore! Și, juridic, cea mai corectă formă în care se poate face asta este consultarea naţională.

„Preţul energiei a crescut în urma deciziilor politice de la Bruxelles, nu din raţiuni economice. Dacă nu ar exista sancţiunile, preţul energiei s-ar afla la acelaşi nivel la care s-a aflat în timpul alegerilor din aprilie” – Viktor Orban.

Viktor Orban, dezvăluiri din culise

Premierul maghiar a dezvăluit că, în primăvară, la Versailles a avut loc un summit, iar acolo „Germania şi ţările UE, cu Ungaria în frunte” au convenit ca sancţiunile să nu fie extinse şi asupra energiei. „În iunie însă, germanii s-au sucit”, arată Orban, introducând sancţiuni asupra petrolului şi punând pe ordinea de zi sancţiuni asupra gazelor.

„Dacă Ungaria nu ar fi luptat cu succes împotriva sancţiunilor cu privire la petrol, am fi fost azi într-o situaţie şi mai proastă decât suntem. Nu preţurile ne-ar face viaţa grea – „ceea ce, oricum, ne cauzează suficiente dureri de cap” -, ci azi nu am fi avut energie deloc” – Viktor Orban

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase