Viktor Orban: „Europa s-a împușcat singură în picior”. Ce pune la cale liderul Ungariei

Viktor Orban: „Europa s-a împușcat singură în picior”. Ce pune la cale liderul Ungariei
Viktor Orban: „Europa s-a împușcat singură în picior”. Ce pune la cale liderul Ungariei / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 26/09/2022, 20:37

Ungaria ar trebui să se pregătească pentru un război prelungit în Ucraina vecină, a declarat Viktor Orban. Premierul maghiar a criticat aspru sancţiunile impuse Rusiei de Uniunea Europeană, despre care a spus că „s-au întors împotriva ei” prin creşterea preţurilor la energie.

Aflat în opoziție cu politica dusă de Bruxelles, Orban a cerut încetarea luptelor pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Analizând situația, el a spus că sancţiunile dictate împotriva Rusiei au dat o lovitură economiei Europei.

Viktor Orban: „Europenii au devenit mai săraci. Rusia nu a căzut”

Reales în luna aprilie pentru un al patrulea mandat consecutiv în fruntea Executivului maghiar, Viktor Orban se confruntă acum cu creşterea inflaţiei în Ungaria, care erodează încrederea consumatorilor. Totodată, există și o perspectivă cu privire la izbucnirea unei recesiuni în 2023.

În fața Parlamentului de la Budapesta, Orban a declarat că nu este de mirare că guvernele cad în Europa, referindu-se la alegerile de duminică din Italia, în urma cărora Giorgia Meloni va conduce un guvern de extremă dreapta.

„Putem spune cu siguranţă că, în urma sancţiunilor, europenii au devenit mai săraci, în timp ce Rusia nu a căzut în genunchi. Această armă s-a declanşat împotriva ei, cu sancţiunile cu care Europa s-a împuşcat în picior” – Viktor Orban

Viktor Orban vrea referendum cu privire la sancțiunile impuse Rusiei

„Aşteptăm un răspuns, întreaga Europă aşteaptă un răspuns de la Bruxelles despre cât de mult vom continua să facem acest lucru”, a continuat premierul maghiar, adăugând că a venit momentul să se discute despre aceste sancţiuni împreună cu Statele Unite.

Mai mult, Orban a anunţat că va lansa „o consultare naţională” pentru a-i întreba pe cetăţenii Ungariei despre sancţiuni.

„Sancţiunile nu au fost decise în mod democratic, ci au fost hotărâte de birocraţii de la Bruxelles şi elitele europene”, a declarat el, referindu-se la referendumul pe care l-a anunţat asupra sancţiunilor impuse Rusiei de UE din cauza războiului din Ucraina. „Deşi cetăţenii Europei plătesc preţul, ei nu au fost întrebaţi”, a insistat premierul maghiar.

„Dacă birocraţii de la Bruxelles nu ne dau aceşti bani, pentru care Ungaria este eligibilă, atunci vom primi fondurile necesare din alte surse financiare” – Viktor Orban

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase