Vladimir Putin, speriat de incendiile care au cuprins Siberia

Vladimir Putin, speriat de incendiile care au cuprins Siberia
Vladimir Putin / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 14/08/2021, 20:44

Preşedintele Vladimir Putin s-a declarat îngrijorat de catastrofele naturale de o amploare ”fără precedent” din Rusia. Această ţară se confruntă cu două incendii devastatoare în Siberia şi cu inundaţii grave în sudul teritoriului.

„Amploarea şi natura catastrofelor naturale în anumite regiuni este absolut fără precedent”, a declarat Putin

Ce ordin a dat Putin

Liderul de la Kremlin a făcut aceste afirmații într-o reuniune retransmisă la televiziunea de stat. El a cerut autorităților să ”acţioneze rapid şi eficient” în faţa problemelor ecologice.

Şeful statului rus s-a referit la incendiile de pădure din Siberia şi Extremul Orient, agravate de secetă şi propagate de vântul puternic. „Toate acestea arată încă o dată că în viitor este important să ne implicăm într-o manieră profundă şi sistematică în programul climatic şi de mediu”, a adăugat Vladimir Putin. Incendiile din Siberia au distrus deja peste 16,6 milioane de hectare, în special în regiunea Iakuția, zonă vastă, dar puţin populată.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, al cărui şef a venit joi în Iakuția, a anunţat că a creat un centru de coordonare pentru a face faţă acestor incendii împotriva cărora au fost mobilizate 5.000 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase