VIDEO – Volodimir Zelenski, implicat într-un accident rutier produs la Kiev. Cum se simte președintele Ucrainei

Publicat: 15/09/2022, 08:20
Actualizat: 15/09/2022, 10:45

Volodimir Zelenski a fost implicat într-un accident rutier produs la Kiev. Preşedintele Ucrainei nu a fost rănit grav, în urma coliziunii a două mașini.

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al președintelui, „o mașină a intrat în coliziune cu mașina președintelui Ucrainei și cu vehicule din escorta sa”.

Medicii care îl însoțeau pe Zelenski i-au acordat primul ajutor șoferului mașinii și l-au transferat la o ambulanță, conform sursei citate de CNN.

A fost deschisă o anchetă

„Președintele a fost consultat de un medic, nu au fost găsite răni grave”, se mai arată în comunicat.

Autoritățile investighează circumstanțele incidentului.

Președintele se întorcea dintr-un oraș eliberat de sub ocupația rusă

În cursul zilei de miercuri, Zelenski a vizitat Izium, un oraș proaspăt eliberat de sub ocupația rusă, situat în regiunea de nord-est a Harkivului, la cinci zile după ce forțele ucrainene au recucerit orașul.

Fotografii de pe pagina de Facebook ale unei unități ale armatei l-au arătat pe Zelenski la o ceremonie în piața principală pentru a ridica steagul ucrainean peste clădirea administrativă a orașului.


„Înainte, când ne uitam în sus, am căutat mereu cerul albastru. Astăzi, când privim în sus, căutăm un singur lucru — steagul Ucrainei”, a spus Zelenski într-o postare pe canalul prezidenţial Telegram.

„Steagul nostru albastru-galben arborează deja în Iziumul eliberat. Și așa va fi în fiecare oraș și sat ucrainean. Ne îndreptăm într-o singură direcție – înainte și spre victorie”, a adăugat liderul de la Kiev.

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 204.

Citește și: Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult