BREAKING. Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok! Acuzațiile sunt de instigare la ură împotriva profesorilor

BREAKING. Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok! Acuzațiile sunt de instigare la ură împotriva profesorilor
BREAKING. Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu pe TikTok! Acuzațiile sunt de instigare la ură împotriva profesorilor . ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 06/01/2021, 16:33
Actualizat: 06/01/2021, 16:57

Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea penală in rem pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială TikTok.

Dosar penal în cazul clipurilor publicate de Alexandru Cumpănașu

Surse juridice au declarat pentru GÂNDUL.RO că procurorii vor descărca înregistrările publicate de Alexandru Cumpănașu pe Tik Tok, în condițiile în care există posibilitatea ca acesta să le șteargă. De asemenea,  fiecare filmuleț va fi analizat și se va încerca identificare unor potențiale victime din rândurile profesorilor, care vor fi chemate la audieri. Totodată, minorii ar urma să fie chemați la audieri în calitate de martori potrivit legii.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a fost înregistrat la data de 06.01.2021 un dosar penal, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitarea la ură sau discriminare, faptă prevăzută de art. 369 Cod penal, urmărirea penală fiind începută in rem.În fapt, s-a reținut că în spațiul public au apărut o serie de postări și materiale video prin care o persoană care domiciliază pe raza Secției 16 Poliție, prin mesajele transmise a incitat publicul la ură față de o anumită categorie de persoane, în speță cadre didactice”, se arată în comunicat.

„În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secției 16 Poliție, din cadrul DGPMB, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București, cauza fiind în faza administrării probatoriului.Precizăm că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Controversele din jurul lui Cumpănașu

Alexandru Cumpănașu a reapărut în spațiul public odată cu crimele oribile de la Caracal. Nepoata sa, Alexandra Măceșanu, a fost una dintre victimele lui Gheorghe Dincă, iar Cumpănașu a apărut peste tot ca reprezent al familiei acesteia. Inițial a anunțat că nu va candida la alegerile prezidențiale, pentru ca după nicio o lună, să se răzgândească.De-a lungul timpului, presa a scris despre contractele pe care ONG-ul său le-a avut cu diverse instituții ale statului.

Alexandru Cumpănaşu, prima reacție în scandalul Tik Tok

Alexandru Cumpănaşu a precizat marţi seară, la Antena 3, că şi-a făcut cont pe Tik Tok la sugestia fiicei sale, care i-a semnalat mai multe abuzuri, dar şi conţinut educativ. El susține că cele mai multe declaraţii ale sale au fost axate pe educaţie, dar a recunoscând totuși că au fost cazuri în care a exagerat.

Întrebat de realizatorul emisiunii dacă Poliţia Capitalei a demarat vreo anchetă, după postările controversate făcute pe rețeaua TikTok, Alexandru Cumpănaşu a declarat că ştirile sunt false.

„Cred că mai degrabă este fix invers. Dacă se va face o anchetă, eu am număr de înregistare, nu ştiu cine pe ce vorbeşte, dar eu am număr de înregistrare cu acest dosar pe care îl am inregistrat în care cer să se verifice aceste comentarii şi filmuleţele respective chiar dacă recunosc că în unele dintre ele poate, m-am lăsat dus de val şi am avut o abordare nepotrivită la 1 % din ele. Dar 99% au conţinut strict educativ, iar la unele din ele să fiu sincer, nici nu ştiu dacă erau elevi, pentru că pe Tik Tok, nu îţi apare vârsta. Probabil că au fost şi oameni care m-au provocat şi am exagerat sau am spus lucruri care nu trebuiau spuse. Dar 99% au conţinut educativ, strict legat de drepturile elevilor, de drepturile părinţilor”, a spus Cumpănaşu la Antena 3, prin intermediul unei transmisiuni video live.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron