Ce spunea celebrul procuror Marius Iacob despre crimele odiosului Marius Csampar. Ucigașul este acum vedetă pe internet

Ce spunea celebrul procuror Marius Iacob despre crimele odiosului Marius Csampar. Ucigașul este acum vedetă pe internet
Marius Csampar
Publicat: 18/07/2021, 17:02
Actualizat: 18/07/2021, 23:10

Criminalul Marius Csampar a devenit vedetă pe internet după ce a fost eliberat condiționat. Acesta a executat 22 de ani din cei 99 la care fusese condamnat, pentru nu mai puțin de șase crime. Bărbatul a fost trimis în judecată de faimosul procuror Marius Iacob, care a consemnat, în mod explicit, modul în care Csampar și-a chinuit și ucis victimele, dar a surprins și atmosfera mizerabilă din canalizarea bucureșteană, unde ucigașul trăia și unde a comis o parte dintre omoruri.

Devenit cunoscut publicului încă din perioada în care se afla închisoare, în condițiile în care în cei 22 de ani de detenție a oferit numeroase interviuri, după eliberare Marius Csampar și-a deschis, după eliberare, un canal de Youtube, prin intermediul căruia a sperat că poate câștiga bani. Acesta a încercat astfel să-și creeze imaginea unui om nou, complet reabilitat, care trebuie ajutat de sociatate. În acest sens, a postat și un cont bancar, în care oamenii îi pot vira donații.

Csampar a interacționat cu publicul în diferite modalități, iar în perioada sărbătorilor de iarnă a postat inclusiv un colind.

În anul 1997, la data de 15 septembrie, procurorul criminalist Marius Iacob finaliza primul rechizitoriu pe numele blajinului internaut de astăzi. În materialul realizat de celebrul procuror, îl găsim pe Marius Csampar în rețeaua de canalizare a Bucureștiului, unde trăia de pe o zi pe alta alături de alte persoane fără adăpost. La data de 17 aprilie, Csampar, care era însoțit de prietenul său Fănică Relinski și alte două persoane, a intrat în canal undeva în zona Stadionului Olimpia.

În subteran, cei patru au dat peste doi bărbați goi, pe care îi cunoșteau. Bănuitor, Marius Csampar i-a întrebat pentru ce sunt complet dezbrăcați, iar aceștia ar fi răspuns că au fost să facă baie. De altfel, în zona respectivă exista o conductă prin care curgea apă caldă, care era folosită de oamenii străzii pentru a se spăla.

Răspunsul nu l-a mulțumit, însă, pe Csampar, care era sigur că ce cei doi sunt homosexuali și încercaseră să întrețină relații sexuale. Până la urmă, unul dintre cei doi bărbați, zis Gigi, a recunoscut faptul că prietenul său, Virgil Mihai ar fi încercat să-l determine să facă sex.

”A scos cureaua de la pantaloni”

În consecință, Csampar și Relinski l-au trimis pe Gigi după băutură și s-au apucat să-l bată pe Virgil Mihai, cu pumnii și cu picioarele. La un moment dat, Csampar și-a scos cureaua de la pantaloni și s-a apucat să lovească victima, în condițiile în care cureaua respectivă avea o cataramă mare și grea, de dimensiunile unei palme.

În rechizitoriu se arată că cei doi l-au lovit pe bătrbat de față cu un martor. Acesta din urmă, înspăimântat de scenele de o cruzime rară la care asista, a încercat să fugă din canal, însă Csampar l-a prins și l-a amenințat că, dacă mai încearcă o singură dată să plece, îi va tăia gâtul.

La un moment dat, criminalii, care încă nu reușiseră să-l omoare pe Virgil Mihai, l-au lăsat să agonizeze și s-au apucat frigă o găină, care era deja pregătită.

”Cadavrul era sub o țeavă”

În timp ce așteptau ca găina să fie gata, Csampar a luat o coadă de mătură și a continuat să lovească victima. La un moment dat, criminalii, ar fi decis să-i curme suferința lui Virgil Mihai și, cel mai probabil cu genunchii, i-au strivit coșul pieptului. Apoi, așa cum reiese din consemnările procurorului Marius Iacob, martorii au relatat că au zărit cadavrul bărbatului aruncat sub o țeavă.

Aflat în detenție, Csampar a decis să-și mai recunoască și restul faptelor, dintre care una de o violență extremă, care a culminat cu decapitarea victimei.

Printr-un al doilea rechizitoriu, încheiat la data de 13 martie 2000, același procuror Mariu Iacob a reconstitut alte trei omoruri comise de deținut. Victimele sunt un anume „Mitică”, neidentificat în cursul urmăririi penale, Ștefan Nicolae și Iacheria Prasti, o femeie în vârstă de 84 de ani, din Balotești.

Conform documentului, în decembrie 1996, Csampar a intrat în casa unei femei de 84 de ani, pe care a bătut-o cu pumnii şi picioarele, după care a plecat cu o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei vechi. Ca și în cazul lui Virgil Mihai, victima a fost lovită cu bestialitate.

O altă victimă a fost un om al străzii, pe care l-a decapitat şi i-a aruncat capul în lacul IOR. Omorul a avut loc tot în canalizare, unde, în urma unui conflict cu un alt om al străzii, ucigașul l-a omorât pe acesta în bătaie.

Apoi, fără să poată oferi o explicație clară, Csampar l-a decapitat și a luat capul cu el până în parcul IOR, unde susține că l-a aruncat în lac.

Eliberat condiționat

Conform rechizitoriului, la locul indicat de către deținut, a fost găsit un schelet fără craniu. În urma necropsiei nu s-a putut stabili ce leziuni a suferit victima, însă crima i-a fost atribuită celui care o recunoscuse.

Condamnat la 99 de ani de detenție, Csampar a fost sancţionat disciplinar de mai multe ori, însă, începând cu anul 2014,  a avut un comportament aproape exemplar și a fost „stăruitor în muncă”, drept pentru care a fost eliberat condiționat.

Citește și Criminalii care au îngrozit România înaintea lui Gheorghe Dincă și Moroșan: Pictorul care a cărat cadavrul unei studente în tramvai și asasinul care a jucat fotbal cu capul unei victime (PARTEA I)

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă