Dănuț Lupu a fost ELIBERAT condiționat! Ce termen de supraveghere au stabilit magistrații

Publicat: 07/03/2024, 16:15
Actualizat: 07/03/2024, 16:25

Dănuț Lupu a cerut joi eliberarea condiționată. Fostul mare fotbalist a fost condamnat la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis timp de 20 de ani. În motivarea cererii, avocații au invocat și participarea sa la Campionatul Mondial de fotbal din Italia 1990, o performanță fenomenală la acea vreme.

Solicitarea de liberare condiționată este dezbătută de Judecătoria Sectorului 5.

UPDATE – 16:13 – Dănuț Lupu va fi eliberat condiționat, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 București. Decizia poate fi contestată în termen de 3 zile, interval de timp în care fostul fotbalist va rămâne în penitenciar.

Soluția pe scurt: În baza art. 587 Cod procedură penală şi art. 95 din Legea nr. 254/2013, admite propunerea de liberare condiţionată formulată cu privire la persoana condamnată LUPU DĂNUŢ. În baza art. 100 Cod penal, dispune liberarea condiţionată a persoanei condamnate de sub puterea m.e.p.î. nr. 134/2023 emis în baza st. pen. nr. 79/2023 a Judecătoriei Cornetu, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 7 luni şi 10 zile închisoare, dacă nu este arestat în altă cauză. Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi 17.05.2024 constituie termen de supraveghere.

Atrage atenţia petentului condamnat asupra prev. art. 104 Cod penal, respectiv posibilitatea revocării liberării condiţionate, în cazul în care va mai comite noi infracţiuni. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Ia act că a fost asistat juridic de apărător ales. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților şi procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, astăzi, 07.03.2024. Document: Hotarâre  651/2024 – 07.03.2024”, au decis magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 București.

Lupu, stăruitor în muncă

Avocata fostului fotbalist, Ingrid Miclăuș, a declarat că sunt îndeplinite condițiile pentru liberarea condiționată. Între motivele invocate, ea a menționat că Dănuț Lupu a dat dovezi temeinice pentru îndreptarea comportamentală, a avut un comportament exemplar față de personalul unității și față de celelalte persoane încarcerate, a fost stăruitor în muncă, dar și faptul că a reprezentat România, participând la Campionatul mondial de fotbal din 1990.

20 de ani la volan fără permis

Dănuț Lupu a fost condamnat definitiv, la data de 2 octombrie, la 7 luni şi 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis. De altfel, fostul internațional nu mai are permis încă din anul 2001, când s-a urcat beat la volan. Acesta ar fi încercat, în mai multe rânduri, să redobândească dreptul de a conduce, însă, potrivit unor surse din Poliție, nu ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși ar fi susținut examenul în repetate rânduri.

Fostul fotbalist a a continuat, însă, să conducă, motiv pentru care, în 2020, Curtea de Apel Galați l-a condamnat la 6 luni cu suspendare. De aceea, a doua condamnare, tot pentru conducere fără permis, a fost una cu executare.

Așa a ajuns Dănuț Lupu să primească  7 luni şi 10 zile de închisoare. Pentru că, la data la care s-a dat sentința, Lupu era cu soția în Grecia și nu s-a predat imediat autorităților din statul respectiv, autoritățile române l-au dat în urmărire internațională.

Dănuț a anunțat autoritățile că va întârzia să se întoarcă în țară, câteva zile, pentru a sărbători ziua de naștere a soției sale.

Lupu s-a predat abia o săptămână mai târziu și a fost dus direct la Penitenciarul Rahova.

Citiți și: EXCLUSIV | Interdicția impusă lui Dănuț Lupu, în închisoare, după ce dosarul său a fost analizat. Planul lui Gigi Becali s-a prăbușit

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii