Florin Manciu, „as” al escrocheriilor, lovește din nou: Se folosea de cazuri umanitare pentru a afla date despre carduri bancare. Bărbatul a fost arestat

Florin Manciu, „as” al escrocheriilor, lovește din nou: Se folosea de cazuri umanitare pentru a afla date despre carduri bancare. Bărbatul a fost arestat
Florin Manciu este condamnat pentru diverse escrocherii, însă nu amânarea săvârșirii pedepsei / Sursă FOTO: ebihoreanul.ro
Publicat: 03/06/2021, 10:10

Florin Marcel Manciu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce o femeie a reclamat faptul că cineva i-a cheltuit sume de bani de pe cardul bancar. Bărbatul nu este la prima ilegalitate de acest fel și a fost condamnat pentru faptele sale. Zeci de persoane din Bihor au fost înșelate de el la prin metoda unei firme fictive, prezentantă drept partener al companiei Electrica.

Bărbat a fost arestat preventiv miercuri, 2 iunie, fiind bănuit că, sub pretextul donării unor sume de bani pentru cazuri umanitare a obținut date despre carduri bancare pe care ulterior le-ar fi folosit pentru retragerea unor sume de bani.

În fapt, o femeie a reclamat faptul că la începutul lunii ianuarie, o persoană necunoscută i-ar fi accesat în mod ilegal contul bancar și ar fi efectuat operațiuni financiare de pe acesta. Autoritățile nu au precizat cu ce sumă de bani a fost păgubită femeia.

Florin Manciu îi păcălea pe oameni să doneze bani pentru cazuri umanitare

„În urma cercetărilor polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei au identificat un bărbat bănuit că în primele două luni ale anului, ar fi contactat de pe o pagină de socializare, care promova cazurile umanitare ale unor copii suferind de diferite afecțiuni grave, mai mulți părinți și sub pretextul donării unor sume de bani, a obținut date de pe cardurile bancare și cărțile de identitate ale acestora”, potrivit autorităților.

Florin Marcel Manciu s-ar fi folosit ulterior de informațiile obținute de la două persoane pentru a cumpărare lucruri online sau pentru a retrage sume de bani prin diverse aplicații bancare.

Astfel, bărbatul a fost reținut miercuri pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București. O parte din activitățile de cercetare penală s-au desfășurat și cu sprijinul I.P.J. Sălaj, mai informează sursa citată.

Bărbatul nu este la prima abatere

Însă bărbatul nu este la prima ilegalitate de acest fel. EBihoreanul relatează faptul că zeci de persoane care locuiesc în județul Bihor au fost păcălite de Florin Marcel Manciu să-i ofere bani, sub diferite pretexte.

Acesta a strâns bani în numele unor vedete TV, cazuri sociale și s-a dat chiar și drept călugăr. 57 de persoane au căzut victime escrocheriei privind o firmă fictivă. Florin Manciu mergea din bloc în bloc și se dădea drept reprezentant al unei firme care, potrivit lui, era un partener exclusiv al companiei Electrica. Sub acest pretext, le cerea oamenilor să-i achite abonamente pentru servicii de mentenanţă inventate.

Sursa citată relata în octombrie 2020 faptul că bărbatul a primit mai multe pedepse, totalizând 2 ani și 10 lui de închisoare, însă instanța a dispus suspendarea executării pedepselor pe o perioadă de probă de 4 ani. Se pare că la vremea respectivă era „subiectul” unui proces la Judecătoria Oradea și unul la cea din Sighișoara și avea și două dosare pentru conducere fără permis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican