FOTO-VIDEO | O femeie a fost reținută pentru că, alături de fiica ei, făcea operații estetice fără a avea pregătire medicală

Publicat: 26/01/2022, 10:24
Actualizat: 26/01/2022, 13:58

O femeie de 43 de ani a fost reținută de polițiști pentru că, alături de fiica ei, făcea operații estetice, deși niciuna dintre ele nu avea pregătire medicală.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, au efectuat, la data de 25 ianuarie 2022, 4 percheziții la adresele a 2 persoane, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități”, transmite, miercuri, Poliția Ilfov.

Perchezițiile au avut loc în Ilfov și București.

Anchetatorii au suspiciuni că, în perioada iulie 2018 – ianuarie 2022, două femei, mamă și fiică, în vârstă de 43 și respectiv 24 de ani, ar fi făcut anumite activități de estetică medicală, prin folosirea unor substanțe specifice, fără a avea studii medicale, care să le confere o astfel de competență și fără a declara organelor fiscale veniturile obținute în urma activităților prestate.

La percheziții, polițiștii de la Economic au descoperit și indisponibilizat cinci aparate electronice, care ar fi fost folosite de persoanele respective, în activitățile de estetică medicală.

La sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, au fost audiate cele două femei.

În urma probatoriului administrat, polițiștii au reținut-o pe femeia în vârstă de 43 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor investigate. Aceasta va fi prezentată procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult