Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare!

Gheorghe Nichita, condamnat la 5 ani și 2 luni de închisoare!
/ Sursa FOTO: https://cdn.knd.ro
Publicat: 29/09/2020, 16:55

Primarul care a folosit poliţiştii locali pentru a-și spiona amanta a fost condamnat la 5 ani şi două luni de închisoare. Este vorba despre Gheorghe Nichita, cel care a făcut aceste grozăvii pe vremea când era edil în Iași.

La mai puţin de două luni de când a fost condamnat definitiv şi încarcerat în Penitenciarul Iaşi, Gheorghe Nichita primeşte o a doua condamnare, de această dată în primă instanţă.

Nichita, condamnat pentru instigare la abuz în serviciu

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis marţi, 29 septembrie, condamnarea lui Nichita la 5 ani şi două luni de închisoare.

Nichita a fost acuzat de procurorii DNA de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu erau destinate publicităţii, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi instigare la abuz în serviciu. Mai mult decât atât, magistraţii i-au interzis să ocupe funcţia de primar.

În 2016, Liviu Hliboceanu, şi el condamnat marţi în același dosar, era şef al Poliţiei Locale. Acesta a fost pedepsit pentru folosirea  în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt date publicităţii, abuz în serviciu. Şi Hliboceanu a primit o interdicţie, cea de a fi poliţist local. Mai exact, cei doi au fost condamanţi pentru că s-au folosit de poliţiştii locali pentru a o urmări pe fosta amantă a lui Nichita, Adina Samson.

Decizia nu este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase