Grefierii de la Tribunalul Prahova PROTESTEAZĂ chiar în ziua în care se judecă contestațiile din dosarul „Ferma Dacilor”

Grefierii de la Tribunalul Prahova PROTESTEAZĂ chiar în ziua în care se judecă contestațiile din dosarul „Ferma Dacilor”
Sursa FOTO: evz.ro
Publicat: 09/01/2024, 12:34

Zeci de grefieri de la Tribunalul Prahova protestează, marţi, 9 ianuarie, în faţa sediului Palatului de Justiţie din Ploieşti. Greva are loc în ziua în care această instanță trebuie să decidă dacă menţine mandatul de arestare preventivă emis pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu, patronul de la „Ferma Dacilor” şi mandatele de arestare la domiciliu emise pe numele administratorilor din acte ai acestuia.

Circa 50 de grefieri, membri ai sindicatului Dicasterial, protestează, marţi, 9 ianuarie. la sediul Tribunalului Prahova. Ei cer autorităţilor plata drepturilor salariale pe care această categorie profesională le-a obţinut în urma proceselor în justiţie.

Protestul are loc în ziua în care Tribunalul Prahova judecă contestaţiile depuse de cei trei inculpaţi din dosarul care vizează incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor.

Curtea de Apel Ploieşti a anunţat, luni, că Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel a renunţat la decizia adoptată în 13 decembrie, prin care s-a stabilit judecarea exclusiv a cauzelor considerate urgente potrivit legii sau apreciate ca atare de instanţă, în sensul că, iar începând cu data de 8 ianuarie, se va proceda la judecarea tuturor cauzelor aflate pe rol, relatează News.ro.

Tribunalul Prahova judecă, marți, contestaţiile celor trei inculpaţi din dosarul „Ferma Dacilor”

Contestaţiile formulate de cei trei inculpaţi din dosarul Ferma Dacilor, patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv, şi interpuşii săi, arestaţi la domiciliu, vor fi judecate marți de către Tribunalul Prahova.

Cei trei sunt acuzaţi de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis, săptămâna trecută, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu. (detalii AICI)

De asemenea, a dispus şi plasarea în arest la domiciliu a interpuşilor prin care acesta administra complexul turistic – Vitomir Adrian Ristin şi Adelina Elena Ilie.

”Din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane fizice, respectiv faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. (…) Faţă de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reţinându-se, în esenţă, următoarele: în perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de „cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova”, a informat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, relatează Agerpres.

Citește și:

EXCLUSIV | Înțelegerea secretă pe care patronul de la Ferma Dacilor a avut-o cu procurorii care îl anchetează. Cornel Dinicu știa exact ce-l așteaptă

EXCLUSIV | Un cunoscut bodyguard din București și doi dintre copiii săi, morți în incendiul de la Ferma Dacilor. Bărbatul era chiar finul patronului

EXCLUSIV | Informații șocante după tragedia de la Ferma Dacilor: ”Acum o săptămână a luat foc bucătăria! La parter era chef cu interlopi, te speriai”

EXPERTUL criminalist Tudorel Butoi, despre incendiul de la Ferma Dacilor: ”Nimeni nu va putea vreodată să mă convingă că nu e mână criminală”

EXCLUSIV | Cine sunt victimele incendiului de la Ferma Dacilor. Majoritatea, tineri care ar fi participat la petrecerea fiului lui Cornel Dinicu

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Ce e de așteptat de la noua întâlnire între Regele Charles și Prințul Harry
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii